Varosfejlesztes.hu – Városfejlesztéssel egy jobb jövőért

Egy új városi terület kialakítása vagy a már meglévő rekonstrukciója egy igen hosszú folyamat, mely tervek alapján végrehajtott, összehangolt tevékenységek sorozatából áll össze. Ezek a munkálatok az alapötletektől a kivitelezésig egy olyan csapat koordinálását igénylik, amelyik nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, hogy eszközeit beépítse a hazai városfejlesztésbe.

A varosfejlesztes.hu weboldal egy olyan cég online felülete, mely sok éves tapasztalata által, azzal a céllal alakult, hogy Magyarországon is használhatóvá tegye az operatív városfejlesztési technikákat. A cég mely mindezt megvalósítja, a 20 éves múlttal rendelkező Városfejlesztés Zrt. Honlapukon olyan részletekbe vezetik be az olvasókat, amelyek által megtudhatják, hogy mit rejt magában a városfejlesztés, mi szükséges, ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Megismerkedhetnek még olyan fogalmakkal, mint az operatív városfejlesztés, az integrált településfejlesztési stratégia, a városfejlesztési projekt az akcióterületi terv stb. Ez utóbbi talán mind közül a legrelevánsabb, hisz egy úgy városrész létrehozásának, vagy egy már meglévő rehabilitációjának alappillére, és mint már a neve is mutatja, egy komplex terv, mely alapján elindítható a projekt felépítése, mígnem a kitűzött cél a szemmel látható eredményig eljut.

A weboldalon a Városfejlesztés Zrt. vezérigazgatójának, Dr. Bajnai Lászlónak könyvét is megismerhetjük, mely útmutatást ad a fenntartható városfejlesztéshez és lépésről lépésre bemutatja, hogy hogyan kell elkészíteni az akcióterületi tervet stb., egyszóval teljes képet ad a városfejlesztés menetéről. Ha szeretné megtudni, hogy mit sikerült az eddigiekben megvalósítania cégnek látogasson el a varosfejlesztés.hu oldalra.

Vélemény, hozzászólás?