Utángyártott toner – Nem ördögtől való!

Ma már számos háztartásban található nyomtató, ezekbe pedig toner szükséges a nyomtatáshoz. Sokan az eredeti tonerekre esküsznek, azonban au utángyártott tonerek népszerűsége is egyre nő, nem hiába!

Utángyártott toner számos előnnyel rendelkezik. Sokan gondolkodnak ebben a megoldásban, hisz az utángyártott toner jóval olcsóbb, mint az eredeti. Az utángyártott tonerek ellenzői, valamint az eredeti termékeket forgalmazó cégek érvként a silány minőséget és a nyomtatók idő előtti meghibásodását hozzák fel. Azonban számos teszt ennek ellenkezőjét igazolta, ugyanis az utángyártott tonerek közel hasonló minőséget képviselnek, mint az eredetiek. Az utángyártott tonerek gyakran tizedannyiba kerülnek, mint az eredeti termékek. Ár-érték arányban tehát az utángyártott tonerek sokkal inkább megérik, mint az eredetiek. Az utángyártott változatok azok számára is jó megoldásnak bizonyulnak, akik a környezettudatos életmód hívei, hiszen az utángyártott tonerek sokkal környezetbarátabbak, mint az eredetiek.

Az utángyártott tonerek több ponton biztosítottak, ezenfelül további pozitívum, hogy jól felépítettek. A megfelelő tárolás és odafigyelés hozzájárulhat a toner minél hosszabb élettartamához. A tárolásnál ügyelni kell, hogy a toner ne legyen élére állítva. Használat előtt fel kell rázni, azonban ennek nem intenzív mozdulatnak lennie, mindössze egy laza rázás szükséges, ezáltal a tonerpor arányosan helyezkedik el a tonertestben. A rázásnak még a biztosító szalag eltávolítása előtt kell megtörténnie. A megfelelő tárolás és a helyes használat által a toner élettartama akár egy évre is meghosszabbíthatja a toner élettartamát. Az utángyártott tonernek tehát érdemes egy esélyt számos előnye miatt!

Vélemény, hozzászólás?