Tényleg a világ legerősebb konzolgépe az Xbox One X?

Senki előtt nem titok, hogy az amerikai Microsoft és a Japán Sony cégek konzolok tekintetében is versengenek egymással, akárcsak sok más szórakoztató elektronikai cikk esetében. Legutóbb szinte egyszerre dobták piacra a majdnem egyenlő paraméterekkel rendelkező konzoljaikat.

Az amerikai cégnek az Xbox One, míg a Japán vállalatnak a Play Station 4 játékgépet sikerült 2013-ban bemutatnia a nagyközönség előtt. Az eladott példányszámok jól mutatják, hogy mennyire voltak sikeresek az említett konzolok. A karácsony előtti időszak még rendkívüli izgalmakat tartogat a virtuális szórakozás kedvelőinek, hiszen még az év elején a Microsoft bejelentette az Xbox One X megjelentetését, és azt is elmondta, hogy ez lesz a valaha piacra dobott legerősebb konzol. Tulajdonképpen azért rukkolt elő a Microsoft ezzel, mert nem akart lemaradni a tavaly megjelenő PlayStation 4 Pro-val szemben. Természetesen ár tekintetében is jóval felülmúlja versenytársát, hiszen a megközelítőleg 100 euróval kérnek többet érte. De mitől ennyivel jobb az eddigi konzoloknál az Xbox One X? Nyilván, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amiknek köszönhetően egyedi játékélményben részesíti a virtuális szórakozás kedvelőit.

Már a bemutató kampányvideóban is utaltak rá, hogy a konzol vásárlóinak lehetőségük van 4K felbontásban és HDR megjelenítésben játszani. Ugyanakkor visszafele is kompatibilis, vagyis az eddig kiadott játékok Xbox One-ra, az X-en is fognak menni, méghozzá jobb felbontásban. A fejlesztők most olyan patchek kidolgozásával támogathatják az új konzolt, amiknek a segítségével a már kiadott játékok szebben nézhetnek ki vagy magasabb kockasebességgel futhatnak az Xbox One X-en. A megjelenés napján már körülbelül 30 játék mellé adtak ki ilyen plusz csomagot. Ezek között szerepel majd a Resident Evil VII: Biohazard, a Final Fantasy XV, a Rocket League, valamint a Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands. Amennyiben szeretné jobb minőségben végignyomatni kedvenc videojátékait, lépjen fel a Konzolok Szervize weboldalára és rendelje meg a jelenlegi piac legperformánsabb konzolját.

Vélemény, hozzászólás?