Tapasztalt endokrinológus Budapesten

Az endokrinológia a hormonokkal kapcsolatos betegségek területe. Az endokrinológus diagnosztizálhatja és kezelheti a hormonproblémákat és az ezekből fakadó szövődményeket.

Endokrinológus vár mindenkit Budapesten, ezért nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra, ahol időpontot foglalhat egy profi és tapasztalt endokrinológushoz, hogy vizsgálatot kérjen. A hormonok szabályozzák az anyagcserét, a légzést, a növekedést, a szaporodást, az érzékszervi érzékelést és a mozgást. A hormonok egyensúlyhiánya az egészségi állapot sokféle okait jelenthetik. Az endokrinológia mind a hormonokra, mind az őket termelő számos mirigyre és szövetre összpontosít. Az embereknek több mint 50 különböző hormonja van. Nagyon kis mennyiségben létezhetnek, de még mindig jelentős hatással vannak a testi működésre és fejlődésre. Az emberi endokrin rendszer számos mirigyből áll, amelyek hormonokat szabadítanak fel, hogy sokféle funkciót ellenőrizhessenek. Amikor a hormonok elhagyják a mirigyeket, bejutnak a véráramba, a test minden részében lévő szervekbe és szövetekbe szállítják őket.

A hipotalamusz közvetlenül az agytörzs felett és a thalamus alatt helyezkedik el. Ez a mirigy aktiválja és ellenőrzi az akaratlan testfunkciókat, beleértve a légzést, a pulzusszámot, az étvágyat, az alvást, a hőmérsékletet és a cirkadián ciklusokat vagy a napi ritmusokat. A hipotalamusz az agyalapi mirigyen keresztül köti össze az idegrendszert az endokrin rendszerrel. Ezt is vizsgálja az endokrinológus. A petefészkek a méh két oldalán találhatók. Kiválasztják az ösztrogén és a progeszteron hormonokat. A herék a herezacskóban helyezkednek el, hímeknél a pénisz alatt. Szekretálják az androgéneket, főleg a tesztoszteront. Az androgének szabályozzák a szexuális fejlődést, az arcszőrzetet, a szexuális viselkedést, a libidót, a merevedési funkciókat és a spermiumok képződését. Ha bővebben megismerkedne az endokrinológiával és időpontot szeretne keresse fel a foglaljorvost.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?