Ön is feleslegesen vesztegeti az energiát?

Rengetegszer hallani, hogy energiát kell megtakarítani, mivel ez mindannyiunk érdeke, ráadásul az energia árak is folyamatosan kúsznak felfelé, így pénztárcánknak is kedvezünk, ha nem vesztegetjük feleslegesen az energiát. Az alábbiakban eláruljuk mit tehetünk az energia pazarlás ellen.

Az energia pazarlás kapcsán a linkre kattintva tájékozódhat! A többség általában éjszaka tölti mobiltelefonját vagy táblagépét, amivel az a probléma, hogy ez idő alatt akár háromszor-négyszer is fel lehet tölteni a telefont, ami energia pazarláshoz vezet. Mire az ember felébred, arra a telefon már órák óta teljesen fel van töltve. Vannak, akik képtelenek elaludni, ha a TV nem szól. Ha Ön is ezt a tábort erősíti, akkor mindenképp ügyelni kell rá, már ha van ilyen funkció, hogy a TV egy idő után kikapcsoljon és ne legyen bekapcsolva egész éjjel. A legtöbb TV ma már rendelkezik ilyen funkcióval, ezért érdemes használni őket. Különösen télen fontos a huzat megakadályozása. Ennek érdekében célszerű leellenőrizni az ajtókat és az ablakokat. Ha biztosra akar menni, akkor érdemes huzatvédőket és nehezebb függönyöket használni, melyek hatékonyan járulnak hozzá egy részt a huzat megakadályozásához, másrészt a hő lakásból való kijutásához is.

Van, hogy az ember siet, azonban amit semmiképp nem szabad, az a meleg étel betevése a hűtőszekrénybe. Meg kell várni, hogy az ételek teljesen kihűljenek és csak azután szabad betenni az ételt. Ha az étel melegen kerül be a hűtőszekrénybe, akkor a hűtőnek túl kell teljesítenie, hiszen csökkentenie kell a hőmérsékletet. Szintén fontos, hogy ha a fűtés be van kapcsolva, akkor ne legyenek nyitva az ablakok. A szellőztetést lehetőleg ne a fűtés idejére időzítse, hiszen ez egyáltalán nem logikus, ráadásul annál jobban be kell fűteni.

Vélemény, hozzászólás?