Mit érdemes tudni az infravörös panelmelegítőkről?

Az infravörös panelmelegítők viszonylag új fűtési megoldásnak számítanak a fűtés terén. Sokan a radiátorokhoz igyekeznek hasonlítani, azonban a kettő meglehetősen különbözik egymástól. Az infravörös panelmelegítők számos előnnyel rendelkeznek, így érdemes kipróbálni őket.

Az infravörös panelmelegítők kapcsán itt érhet el bővebb információkat. Az infravörös panelmelegítők különlegessége, hogy a radiátorokkal szemben, konvekció helyett sugárzással biztosítják a helyiség fűtését. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a hőt közvetlenül adják át a tárgyaknak és embereknek, tehát nem a teljes helyiséget melegítik fel. A villamos energia egyáltalán nem olcsó, ezért sokan nem tartják gazdaságos választásnak, azonban a hő hatékonyabb átadása által az infravörös panelmelegítő fűtőberendezések a hagyományos központi fűtéssel szemben kiváló alternatívát jelentenek. A hő minden esetben a melegebb tárgyaktól a hidegebbekig terjed. A hőt valamilyen módon el kell juttatni egyik helyről a másikra. A leggyakoribb vezetési mód a sugárzás és a konvekció.

A hő vezetése elsősorban szilárd anyagokon keresztül történik. A hőenergia egyik atomról a másikra terjed, így viszonylag gyorsan halad. Bizonyos anyagok különösen gyorsan és hatékonyan képesek vezetni a hőt. Ilyen például a fém. Éppen ezért a radiátor külseje nagyon gyorsan képes felmelegedni. Más anyagok kevésbé képesek a hő hatékony vezetésére, azonban pont emiatt jó hőszigetelőnek számítanak. A konvekció a hő mozgását jelenti, például folyadékon keresztül. Amikor egy folyadék felmelegszik, akkor csökken sűrűsége, így a forró levegő felemelkedik. Amikor lehűl, akkor újra sűrűbbé válik és süllyedni kezd. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!