Milyen hibákat lehet elkövetni a hajszárító alkalmazása közben?

A zuhanyzást és a hajmosást követően a legegyszerűbb opció a hajszárító használata, különösen, ha csak kevés idő áll rendelkezésre és rövid időn belül szeretnél útra kelni vagy vendégeid érkeznek. A hajszárítás egyszerű folyamatnak tűnik, azonban nagyon könnyű több hibát is elkövetni, mellyel akár a haj szerkezete is károsítható.

Hajszárító helyes alkalmazásához érdemes néhány alapszabályt betartani. A többség szinte csak meleg levegővel szárítja a haját, holott a legtöbb hajszárító hideg levegős funkcióval is el van látva. Ráadásul a hideg levegő lassítja a nedvesség párolgását, melynek nagy előnye, hogy a hajad sokkal jobban fog tartani és nem lesz lelapulva. Emellett a hajvégek töredezését is el lehet kerülni. Ha hajszárításra adod a fejed, akkor fogadd meg a fodrászok tanácsát és a tövektől a hajvégek felé, vagyis a hajnövekedés irányába kell fújatni a levegőt, mert ellenkező esetben a hajszálak könnyen összegubancolódnak. Ha a fodrászokhoz hasonlóan egyik kezedben a fésűt, a másikban a hajszárítót tartva akarod formázni a hajad, akkor logikusnak tűnhet, hogy a hajszárítót az ügyesebb kezedbe fogd. Pedig pont ellenkezőleg, a fésűt kell az ügyesebb kezedben tartani, míg a másikba kerül a hajszárító.

Ha nagyon sietsz és szeretnél gyorsan végezni, akkor könnyen elkövetheted azt a hibát, hogy nagyon közel tartod a hajszárítót a hajadhoz. Ezzel viszont ártasz a hajadnak, ráadásul még a fejbőröd is megéghet. Éppen ezért legalább harminc centiméteres távolságot érdemes tartani a hajszárító és a hajad között. Ha nyújtott karral végzed a műveletet, akkor biztosan nem ártasz a hajadnak. Nem csak a hajvasaláshoz és a göndörítéshez, hanem a hajszárításhoz is érdemes hővédő terméket használni, hogy hosszútávon is egészséges és szép maradjon!