Megszakító működésének elve

A megszakító azaz alkatrész a gépjárművekben, amely segítségével hozzuk létre motor gyújtószerkezetében a szükséges feszültséget, amely 15-18 V. Melyre azért van szüksége, hogy a gyújtógyertyákban található üzemanyagot meggyújtsa a szikra.

mágnese mezőt hozz létre”>Megszakító működése azon alapszik, hogy mágnese mezőt hozz létre a gyújtótekercsen átfolyó primer áram, vasmagjában. Amennyiben a megszakító a primer áramkört megszakítja, akkor az áram megszűnésével a mágneses mező is megszűnik. Ezt követően a sokmenetű szekunder tekercsben nagy feszültségű áram jön létre. Ez az úgy nevezett elosztóba kerül, ahol a forgó elosztókar az éppen szükséges gyújtógyertya elektródájára irányítja az áramot. Majd ezt követően a gyújtógyertya szikraközén elektromos áram jön létre. Amelynek az a funkciója, hogy begyújtja a hengerben található sűrített levegő és üzemanyag keveréket. Mint minden más is ez a megszakító is meghibásodhat. A megszakító az autókban található egyik olyan alkatrész, amely a leginkább igénybe van véve. Ugyanis egy 800-as fordulat mellett, mindössze 40 másodperc alatt 2400 megszakítást végez.

A korszerűbb nyomtatott áramkörrel ellátott megszakítóknál alkatrész igénybevétele lényegesen kisebb, így ennek köszönhetően az élettartama is hosszabb. Amennyiben minderről szeretne bővebb információval rendelkezni, akkor keressen fel bennünket az alkatreszek.hu honlapon talál. illetve elérhetőek agyunk még a +36 62 468 444-es telefonszámon, melyen bármilyen kérdéssel kapcsolatban fordulhat hozzánk. Továbbá elérhetőek vagyunk még az info@kovacsauto.hu e-mail címen. Amennyiben személyesen szeretne felkeresni bennünket, akkor várjuk a szegedi székhelyünkön. Forduljon hozzánk bizalommal, mi mindig állunk rendelkezésére!

Vélemény, hozzászólás?