Legyen zöldebb a szomszédénál! Műfű a kertbe!

Légy büszke a kertedre, beton helyett legyen csodaszép, örökzöld műfű pázsitod. Akik már megtapasztalták a gyönyörű műfű látványát és minden nap átélik hasznos előnyeit, nem forgatnák vissza az idő kerekét. Jó pár évvel ezelőtt sokan idegenkedtek a műfűtől, azonban mára a negatív gondolatok pozitívvá formálódtak.

A ma kapható és telepíthető műfüvek már sokkal barátságosabbak és magasabb minőségűek, mint elődjeik. Környezetbarátabbak lettek, igen, meglepő módon használhatjuk a műfűvel kapcsolatosan ezt a szót. A legjobb minőségű műfű a Hollandiában gyártott pázsit. Ezek a modern műfüvek kétszínűek, a szálak oldalai más-más árnyalatúak, ezért is olyan élethűek.  A szálak puhák, selymesek, sűrűek, élethűek.

A műfű a kertbe nagyon jó választás. Új korszak nyílt vele a kertrendezés világában. Ugyanúgy telepíthető műfű olyan kertbe is, ahol sok fa van. A fa törzse körül nagyon szépen kiszabják a szakemberek a műfű gyepet, így nem kell fa kivágásról sem beszélni. Annál szebb a kert, minél több pazar, árnyékot adó fa van benne. Alatta pedig a műfű pázsiton hűsölhetünk a hintaágyban és kortyolhatjuk nyáron a limonádét.

Műfű
Műfű

A kert, ahol műfű van, mindig rendezett és télen is csodálhatjuk örökzöld látványát. Színt visz életünkbe a szürke, hűvös napokon is. A legmaximálisabb kihasználása természetesen nyáron adott. Ilyenkor többek között a heti fűnyírások elmaradnak ott, ahol műfű van a kertben. Megszabadítjuk magunkat továbbá a locsolástól és gyomlálástól is, a vakondok pedig fejvesztve menekülnek majd a szomszéd kertjébe és ott túrnak szép nagy kupacokat. A mi kertünk pedig a környék legszebb kertje lesz. Tavasszal, amikor elkezdődik a fűnyíró szezon, a büszke, műfüvet élvező kert tulajdonosok eme időrabló tevékenység helyett a sokkal szórakoztatóbb kirándulást szervezhetik.

Hogyan tarthatjuk karban, kertünkben a műfüvet? A műfű a 10-15 éves élettartama alatt szinte semmiféle beavatkozást nem igényel. Azért nem szabad teljesen elhanyagolni sem, de elegendő csupán a ráhulló faleveleket (ha vannak) lombseprűvel letakarítani, illetve olykor-olykor slaggal felfrissíteni. A műfű eső után hamar szárad, és ha jól lett telepítve a műfű a kertbe, akkor a vizet tökéletesen elvezeti, nem lesz rajta víztócsa.

Végezetül még egy fontos pozitívum a műfű mellett: Imádják a háziállatok! A csíntevések nagy mesterei nem tudnak kárt tenni benne, így hát kutyabarát családba kimondottan ajánlott, ha sokszor gyűlik meg a bajunk, imádott kutyáinkkal a kertben.

Vélemény, hozzászólás?