Kuplung készlet alkatrészek nagyszerű áron

Az autó egyik fő alkatrésze a kuplung készlet. Ahogy a neve is mutatja, ez nem egyetlen egy alkatrész, hanem egy készlet. A kuplung készlet elemeinek tökéletes működése nélkül az autó nem tudna haladni. A kuplung készlet alapvetően három részre osztható, ezek pedig a kinyomócsapágy, a kuplung szerkezet és a kuplungtárcsa.

Kuplung készlet elengedhetetlen annak érdekében, hogy az autó haladni tudjon az úton. Ahogy rálép az ember a kuplungpedálra, megszakad a motor és a sebességváltó közti összeköttetés, mivel a szerkezet és a kuplungtárcsa eltávolodnak egymástól. A kuplung készlet alkatrészei nagyon fontosak az autóban. A kuplung készlet akkor működik tökéletesen, ha a pedált tövig nyomva az autó egyenesbe tehető és ahogy fokozatosan felengedi a pedált az autó elindul. A teljes felengedést követően pedig a kuplung nem csúszik tovább. Viszont, ha mégis, akkor az egyértelműen arra utal, hogy a kuplung elkopott. Van más jele is, hogy a kuplung nem működik jól. Például, ha az autó nem gyorsul eléggé vagy a motortér felől kellemetlen szagokat lehet érezni, akkor szinte biztosan a kuplunggal van baj.

A kuplung készletnek nem lehet egy-egy részét lecserélni, hanem az egészet egy az egyben le kell cserélni, mivel ezek az alkatrészek együtt kopnak. Manapság nagy a választék kuplung készlet tekintetében, vannak egészen olcsók és pár tízezer forintosak. Az egyik legnépszerűbb márka a Luk, mely németországi székhellyel rendelkezik, azonban hazánkban is van leányvállalata, még pedig Szombathelyen. A Luk nem csak jelentős kuplung gyártó, hanem tagja a világ vezető motorgyártóinak is. A Luk termékei az alkatreszek.hu webáruházban is megtalálhatók, így, ha kuplung készletre van szüksége, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba, ahol kedvezményes áron tud vásárolni!

Vélemény, hozzászólás?