Külföldi munkaerő toborzás a Fülöp-szigetekről

Minden üzleti vállalkozás célja az, hogy folyamatosan fejlődjön és javítsa az üzleti hatékonyságot. Ez viszont nagyon nehéz, ha a gyártáshoz elegendő munkaerő sem áll rendelkezésre. A problémára a megoldást a HR tevékenység kiszervezése és a külföldi munkaerő bevonása jelentheti.

Külföldi munkaerő toborzása ma már több vállalat esetében is elengedhetetlen, hiszen hazánkban számos szektorban jelentkezik. Különösen igaz ez a fizikai munkára, de a szellemi területen is gyakran tapasztalható munkaerőhiány. A HR kérdések, illetve feladatok a vállalat életében kiemeltek. Ha nem áll rendelkezésre elegendő erőforrás ezen a területen, akkor a munkaerőhiány megoldása is akadályokba ütközik. A legjobb opció, ha a HR feladatok kiszervezésre kerülnek, így a munkaerő toborzás komplex, rengeteg időt és pénzt felemésztő folyamata profik kezébe kerül. A magyar munkavállalók kevésbé mobilisak, ezért mindenképp szükség van a külföldi dolgozók alkalmazására. Az elmúlt években az ukrán munkavállalók toborzásáról érthető okok miatt áthelyeződött a hangsúly az ázsiai, különösen a fülöp-szigeteki munkavállalók toborzására.

A filippínó munkaerő kölcsönzése számos vállalat esetében megoldotta a fennálló munkaerőhiányt. Nagy valószínűséggel saját vállalatában is orvosolható ezáltal a probléma. Ehhez viszont érdemes meggondolni, hogy kinek szervezi ki a HR feladatokat. A Jobtain elsők között szerezte meg az úgynevezett „Minősített foglalkoztató” státuszt. Ennek köszönhetően akár az Ön cégének is magas szintű sztenderdeknek megfelelelve, teljesen törvényes keretek közt és ami igazán fontos, gyorsított eljárással tudják biztosítani a Fülöp-szigeteki munkaerőt. A partner.jobtain.hu webáruházban bővebb információkat is megtudhat!