Katalin névnap – online részletek

A keresztény korszak kezdetén a görög καθαρός (katharos) jelzővel hozták kapcsolatba a Katalin nevet, ami azt jelenti, hogy „tiszta”, ami Katalin alternatív írásmódjait eredményezte. A régi A betűvel írt írásmód régebben elterjedtebb volt, és most népszerűbb az Egyesült Államokban, mint Nagy-Britanniában. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Katalin névnap várja a nevnap.eu weboldalra látogatva, tehát ha ön is megtekintené, hogy az év mely napján van Katali nevű ismerőseinek a névnapja, nézzen be a nevnap.eu weboldalra. A fonetikai hasonlóságok és jelentés miatt figyelembe kell venni a régi héber női nevet, a Keturah-t, héberül: קְטוּרָה ez általános értelemben valószínűleg füstölőt jelent. A „Keturah” szóval azt jelenti, hogy „világító füstölő, amelynek füstje Istenhez száll”. Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban a Katalin és változatai 1880 óta szerepelnek a 100 legnépszerűbb név között.

A formális oktatás a Katalin nevűeknek nem feltétlenül az első választása, hacsak nincs erre erős motivációja. Mindazonáltal kiváló memóriával rendelkezik, veleszületett pszichológiai megértéssel rendelkezik, ezért okos és rendkívül kritikus. A társadalomtudományok (pszichológia, szociológia, gyermekgondozás vagy nevelés vonzhatják, főleg, ha egy hónapban 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született. Ellenkező esetben elcsábíthatja a műsorszórási, utazási, művészeti, köz- és szociális szféra vagy akár parapszichológia karrierje, különösen, ha születésnapja 9., 18. vagy 27-re esik. Ha nem szeretne túl sok felelősséget vállalni, élvezheti az asszisztensi, például titkárnői vagy háziasszonyi karriert. További részletekért és információkért keresse fel a nevnap.eu weboldalt, és itt megtalálhatja majd a névnapok teljes listáját.