Hangyaírtó szerek és különféle hangyafajok

Ha a hangyák megjelennek a lakáson belül, akkor komoly bosszúságot és károkat okozhatnak. A szorgos hangyák szinte azonnal észreveszik az ételmaradékot, melyre azonnal rá is mennek. A természetben nagyon hasznosak a hangyák, viszont a háztartásban kártevőnek számítanak. Gyakorlatilag bármely apró résen keresztül könnyen bejutnak a lakásba.

Hangyaírtó tökéletes opció, ha szeretne megszabadulni ezektől az apró élőlényektől. Hazánkban többféle hangyafaj megtalálható, melyek kis mértékben ugyan, de eltérnek egymástól. A laikusok számára minden hangya ugyanolyan, azonban ez nem egészen így van. Formájuk, színük és méretük alapján meg lehet őket különböztetni. Ha igazán pici, fekete színű hangyákra leszel figyelmes otthonodban, akkor nagy eséllyel fáraóhangyákról van szó, melyek mindössze két milliméter hosszúságúak. Amilyen picik, olyan nagy bosszúságot képesek okozni. Akár komplett kolóniákat is létrehoznak a fafelületek rejtekében, de akár a szemetesben is. A legnagyobb probléma mégis az, hogy betegségeket terjesztenek. Emellett általános még hazánkban a valamivel nagyobb fekete hangya, mely különösen az édeségeket kedveli.

Ha nem a lakásban, akkor a kertben találkozhatunk vele, ahol a lehullott, rohadt gyümölcsökön található meg nagy számban. A lóhangya ennél is nagyobb termetű, körülbelül hat-tíz milliméter hosszúságú. Ahhoz, hogy a lóhangyát ki tudjuk írtani, meg kell találni a hangyabolyt, ugyanis a királynőt kell elpusztítani. A lakásban különösen azokat a helyeket kedvelik, ahol egyszerűen juthatnak vízhez. Ha megjelennek otthonunkban a hangyák, akkor mielőbb fel kell lépni ellenük, hogy ne szaporodjanak el még jobban. Ennek érdekében célszerű a sunikft.hu webáruházban hatékony, minőségi hangyaírtót beszerezni.