Fontos a tisztaság az egészség szempontjából

A modern központi fűtőkazán hatalmas előrelépést tett az elmúlt 50 évben. Most könnyebbek, energiatakarékosabbak és környezetbarátabbak, mint például az 1960-as évekbeli társaik. Ugyanakkor, csakúgy, mint a hatvanas évekbeli ősök, a modern kazán továbbra is nagyjából ugyanúgy működik és ugyanaz a célja, nevezetesen a víz felmelegítése és az otthon körüli keringése.

Katt ide a részletekért és mindent megtudhat arról, hogy miért érdemes megfelelően tisztán tartani a fűtőtestet szezonon kívül is. Amikor a vizet a fémből készült alkatrészek körül keringetik, természetes úton bekövetkező kémiai reakció megy végbe, amely korróziót okozhat. Ezen korrózió miatt a fémdarabok betörhetnek a rendszerbe, ami radiátorban „iszapot” hoz létre. Ez az iszap okozhat általános problémákat, például a radiátorok nem megfelelő felmelegedését vagy a hideg és meleg foltokat. Más kérdés lehet a vízkő felépítése, amely egy kemény kalcium-karbonát-lerakódás, amely különösen gyakori a kemény vízzel rendelkező területeken. A vízkő nagyon szeret a csövek belsejébe kapaszkodni, szűkítve a víz áramlási területét, és csökkentve a cső hőhatékonyságát, ami alapvetően azt jelenti, hogy radiátorai nem fognak annyira felmelegedni, mint kellene. Ezért fontos a tisztítás.

A korrózió és a vízkő mellett az idő múlásával az általános háztartási szennyeződések bejuthatnak a fűtési rendszerbe, ami szintén csökkenti a kazán és a radiátorok teljesítményét, így a központi fűtési rendszer rendszeres tisztításának fontosságát nem lehet alábecsülni. Az ügyfelek által a leggyakrabban olyan panaszok jelentkeznek, amikor már fűtésmérnököt hívnak, főleg akkor, ha radiátoraik sokáig melegednek fel, a radiátor alul meleg és felül hideg vagy a radiátor nagyon zajos. Mindezek egy olyan rendszer tünetei, amelyet meg kell tisztítani. További részleteket weboldalunkon talál.

Vélemény, hozzászólás?