Fékolaj rendelése online!

A fékolaj egy olyan hidraulikus folyadék, amelyet hidraulikus fék- és hidraulikus tengelykapcsoló alkalmazásokban használnak autókban, motorkerékpárokban, könnyű teherautókban és néhány kerékpárban. Az erő nyomásra történő továbbítására és a fékerő erősítésére szolgál. Ez azért működik, mert a folyadékok nem összenyomhatók. A ma használt fékolajok többsége glikol-éter alapú, de ásványolaj és szilikon alapú (DOT 5) folyadékok is rendelkezésre állnak.

Fékolaj kapható nagyon jó áron végtelenül kedvező áron méghozzá villámgyors kiszállítással ezért megéri hozzánk fordulni. A fékolajoknak bizonyos jellemzőkkel kell rendelkezniük, és meg kell felelniük bizonyos minőségi előírásoknak a fékrendszer megfelelő működéséhez. A megbízható, következetes fékrendszer működéséhez a fékolajnak állandó hőmérsékleten kell tartania a viszkozitást, beleértve a szélsőséges hideget. Ez különösen fontos a blokkolásgátló fékrendszerrel (ABS), a vonóerő-szabályozással és a stabilitásszabályozással (ESP) rendelkező rendszerekben, mivel ezek a rendszerek gyakran mikrovezérlőket használnak és nagyon gyors aktiválást igényelnek.

A fékolaj nagyon magas hőmérsékletnek van kitéve, különösen a dobfék keréktárcsaiban és a tárcsaféknyergekben. Magas forrásponttal kell rendelkeznie ahhoz, hogy elkerülje a párolgást. Ez a párologtatás problémát okoz, mert a gőz a folyadékhoz képest igen összenyomható, és ezért a fékerő hidraulikus átvitelét elutasítja, így a fékek nem állítják meg a járművet. A minőségi előírások a fékolaj „száraz” és „nedves” forráspontjaira vonatkoznak. A nedves forráspont, amely általában jóval alacsonyabb (bár a legtöbb normál üzemi hőmérséklet felett van), a folyadék forráspontjára utal, miután elnyelt egy bizonyos mennyiségű nedvességet. Ez több (egyjegyű) százalék, változó a készítménytől. Weboldalunkon különféle minőségű és márkájú fékolajt találhat kedvező áron.

Vélemény, hozzászólás?