Egy csodálatos sötétítő függöny feldobja otthonod hangulatát!

Sötétítő függönyt több okból is használunk: egyrészt, a nagy nyári kánikulában ki tudjuk általa rekeszteni a hőt, a napfényt. Remekül beárnyékolunk vele, így a lakásban kellemes, hűvös hőmérséklet fog uralkodni a tikkasztó hőség helyett. Ehhez használhatunk rolót is, de a sötétítő függöny mégiscsak hangulatosabb és barátságosabb.

A sötétítő függöny azok számára is nagyon hasznos, akik a reggel beszűrődő napfényre érzékenyek és azonnal felkelnek, amint pirkadni kezd. Nekik mindenképpen javasolt a sötétítő függöny használata. Így akkor kelnek fel az erre érzékenyek, amikor csak akarnak.

A sötétítő függöny abból az okból is előnyös, hogy a kíváncsi tekintetek ne lássanak be házunkba este. Így biztosan nyugodtak lehetünk, mert senki sem zavarja intim szféránkat.

A sötétítő függöny vásárlás a nőknek egy kedvelt tevékenység. Na jó, a legtöbb nőnek. Izgalmas dolog felfedezni, hogy milyen anyagok, színek, minták kaphatóak és kiválasztani a tökéletes sötétítő függönyt, amely otthonunk egyik legszebb, leghangulatosabb része lesz a későbbiekben. Nem mindegy milyen színt választunk. Egy krémszínű sötétítő függöny viszont szinte mindenhová illik majd. A legkedveltebb anyagú sötétítő függönyök a pamut, szatén, poliészter és a jacquard szövött anyag. Válassz egy vastag szövésű sötétítő függönyt, ha fontos szempont a fényzárás. Az ilyen függöny nem, vagy csak minimálisan engedi be a fényt. Hálószobába ajánlott ennek a típusnak a beszerzése.

Függöny
Függöny

Még mindig népszerű a drapériás függöny szett. Ez a szett tartalmaz 2 db sötétítő függönyt, 2 db bojtot, 2 db kikötőt és 1 db drapériát. Nappaliba és hálószobába éppoly pompás, mert meghitt, otthonos hangulatot varázsolhatunk vele.

Lakásunkat, otthonunkat nagyon sok mindennel feldobhatjuk, felújíthatjuk. Van, hogy elkap minket egy érzés, hogy de jó lenne egy kis újítás. Ilyenkor, ha vásárolunk egy új szőnyeget, egy új előszobafalat, egy új ágyneműt, egy új plédet, néhány új edénykészletet a konyhába, netán egy új konyha asztalt, vagy lecseréljük a sötétítő függönyt, máris új, felújított közegben érezhetjük magunkat. Nem kell rögtön falat festeni, tapétázni, padlót burkolni. Apró trükkökkel is hatásosak lehetünk.

A hálószobában bátran használhatunk vadabb színeket is. Például egy bordó függöny biztos felturbózza a hangulatot.

Ha már unalmas minden körülötted, dobd fel lakásod egy új sötétítő függönnyel, vagy egy új, modern shaggy szőnyeggel. Időnként szükséges az újítás. Különben mi lenne velünk, ha mindig ugyanaz a környezet fogadna bennünket otthon? Igen, az nagyon unalmas.

Vetkőzd le magadról a szürkeséget!

Vélemény, hozzászólás?