A tehénistálló kiváló, ha gyors megoldásra van szükség

Számtalan olyan helyzet lép fel az állattartás bonyolult világában, amikor gyorsan kell reagálni, és nincs túl sok idő bonyolult megoldások eszközölésére.  Sok esetben előfordul, hogy épp az egyik legfontosabb területen kell gyorsan reagálni, hisz az állatok életterét minden körülmények között biztosítani kell.

Egy hagyományos tehénistálló felépítése azonban rendkívül költséges beruházás. Természetesen a – nagy volumenben gondolkozó – és felelős állattartó jó előre kalkulál az ilyen kiadásokkal, ám bármikor adódhat olyan helyzet, amikor hirtelen van szükség egy istállóra. Ilyenkor a hagyományos megoldások hátrányai villámgyorsan előtérbe kerülnek. Egy klasszikus épület ugyanis nem csak drága, de az alapanyag szükséglete mellett az élő munkaerő is problémát okozhat. Rengeteg időbe telik, mire minden szükséges alapanyagot a helyszínre szállítanak, ráadásul a szakemberhiány teljesen általános jelenség, emiatt könnyen előfordulhat, hogy a munkafolyamatok elkészülte között értékes időt veszítünk.

Ilyenkor érdemes megfontolni egy tárolósátor telepítésének lehetőségét. A Gravetti.hu webáruház által forgalmazott Richel Shelterall sátor rendszere kiváló megoldást kínál olyan esetekben, amikor az idő a szűk keresztmetszet. Túl azon, hogy ez a tehénistálló jóval alacsonyabb bekerülési költséggel rendelkezik, mint egy hagyományos épület, számtalan egyéb előnnyel is rendelkezik, amelyek döntő jelentőséggel bírhatnak amellett, hogy erre essen a választásunk. A felépítés munkaerő igénye töredéke a hagyományos építkezésnek, hisz minden elem egyszerre leszállítható, és a sátor felállításhoz alap sem szükséges. Ennek köszönhetően gyorsan lebontható, és szükség szerint egy másik területen újra felállítható, a mobilitás pedig rengeteg helyzetben hatalmas előnyt jelenthet.