A hajvitaminok reneszánsza

Sokan úgy tartják, hogy egy nő akkor nőies, ha szép hosszú, egészséges hajjal rendelkezik. Persze ezt könnyű mondani, annál nehezebb kivitelezni. Nem mindenkinek osztott szerencsés lapot a genetika, sokan egy bizonyos hosszig tudják csak megnöveszteni a hajukat anélkül, hogy elvékonyodna és eltörne a vége.

Ez a jelenség azonban legtöbbször a vitaminhiánnyal van összefüggésben, a helytelen hajápolással, továbbá a hajhagymák rövid növekedési ciklusával. Ezért hiba feltételezni, hogy csupán hajvitamin bevételével orvosolható lenne a probléma.

Való igaz, hogy a hajvitamin az egyik összetevő egy összetett probléma megoldásában. A hajhagymáink gyakran nem kapnak elegendő tápanyagot azokkal az ételekkel, amiket magunkhoz veszünk. A boltok polcain lévő élelmiszerek messze nem tartalmaznak annyi vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot, mint kellene, hiszen ezek jórészt „gyorstermeléssel” jönnek létre. Gondoljunk csak arra a példára, hogy ma már a paradicsomot hidrokultúrásan termeszik, és soha az életben nem látott földet az a szegény növény. Gyors és olcsó az előállítása, csak azon kívül, hogy paradicsomnak néz ki, más előnnyel nem szolgál. Egyszóval, a hiányzó tápanyagot máshonnan kell pótolnunk, mert az élelmiszerekkel nem jutunk hozzá. Nem is csoda, hogy a táplálékkiegészítők piaca rohamosan fejlődésnek indult. A hajvitamin is egy ilyen táplálékkiegészítő, azokat a vitaminokat tartalmazza, melyek a hajhagymák egészségesen tartásához, sőt életben maradásához szükségesek.

Csakhogy, az, hogy beveszünk egy tablettát, nem jelenti azt, hogy a megfelelő helyre (értsd a hajhagymákhoz) jut majd el a tápanyag. Hiszen az egész szervezetünk hiányt szenved, így nem kizárt, hogy a hajhagymákig el sem jut, amit oda szántunk. De erre is van megoldás: a fejmasszázs. Fejmasszírozó használatával vérbőséget tudunk teremteni a hajhagymák körül. A vérünk pedig oda fogja szállítani a tápanyagot és az oxigént is. Hajnövesztéshez kritikus fontosságú, hogy pár perc erejéig akár minden nap megmasszírozzuk a fejbőrünket. Használhatjuk az ujjainkat is a művelethez, de a legjobb hatást szilikor fejbőr masszírozó kefével tudjuk elérni. Addig masszírozzuk a fejbőrünket, amíg ki nem alakul egy kellemes bizsergés.

Vélemény, hozzászólás?