Vízmelegítő problémák

A vízmelegítők akár tíz éven keresztül is szolgálhatnak minket. Az emberek többsége nem igazán foglalkozik vele, egészen addig, amíg tönkre nem megy vagy meg nem hibásodik. Ha viszont nem működik rendeltetésszerűen, akkor mindenképp meg kell tenni a megfelelő lépéseket!

A vízmelegítő problémájáról itt tudhat meg többet! A vízmelegítő javítása általában nem túl drága és meglehetősen egyszerű. Azonban van az a pont, amikor a javítás nem lehetséges, így csak a csere jöhet szóba. A vízmelegítők egyik nagy problémája, hogy egy idő után a korrózió kikezdi őket. A hagyományos vízmelegítők leginkább az észak-amerikai házakra jellemzők. Ezekhez a vízmelegítőkhöz általában tartályok is tartoznak, melyek 20-80 liter vizet képesek tárolni. Így készenléti üzemmódban kellő mennyiségű víz áll rendelkezésre. A víz egy szigetelt tartályban melegszik fel, ami használat után újra töltődik. Így állandóan kellő mennyiségű meleg víz áll rendelkezésre, azonban a tartályból és a csövekből folyamatosan energia veszik el. Ezt a jelenséget készenléti hőveszteségnek nevezzük.

Bizonyos modellek esetében erősen szigetelt tartályokat lehet kapni, annak érdekében, hogy a hőveszteséget minél inkább meg lehessen akadályozni. Ennek köszönhetően akár a költségekből is le lehet faragni. Érdemes alaposan végig gondolni, hogy milyen terméknek szavaz bizalmat és mit választ. A legújabb energiatakarékos vízmelegítők, akár tartály nélkül is kaphatók. Ezek nem csak kisebbek, mint a hagyományos vízmelegítők, de jóval kevesebb energiát is fogyasztanak. Azonnal hőt vezetnek a vízáramra, ezáltal a csapok futtatásával igény szerint könnyedén meleg vizet biztosítanak. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?