Várhatóan mennyi ideig lesz a piacon a PS4?

Esős hétvégék otthon, a négy fal között? Stresszes mindennapok, amikor másra sem vágynánk, mint az önfeledt kikapcsolódásra az otthon nyugalmában? A játékkonzolok nem csak a baráti összejövetelek, vagy a családi programok alkalmával bizonyulnak ideális választásnak, hanem akkor is, ha egyedül szeretnénk hódolni a játékélménynek. A minden igényt kielégítő PS4 mellett az Xbox gépek iránt is sokan érdeklődnek, pláne, hogy hamarosan várható az Xbox One X megjelenése. A készülék már most előrendelhető, de természetesen a PS4 gépek is töretlen népszerűségnek örvendenek. A kettő piacvezető márka rajongóinak körében megegyezés valószínűleg soha nem fog születni arról, hogy mely gép bizonyul jobbnak, de talán nem is ilyen irányból érdemes megközelíteni a dolgot.

A gyártók folyamatos újításokon dolgoznak, megcélozva ezzel a teljesebb felhasználói élményt, a kényelmet és persze a technikai követelményeknek való megfelelést. A csúcsgrafikás játékok ma már tökéletesen futnak a korszerű gépeken, és a multimédiás szolgáltatások is rendszerint csúcsminőségben elérhetőek. A menürendszer elérhetősége és az online funkciók használhatósága éppen olyan fontos szempont szokott lenni a konzolok rajongói számára, mint a kézre álló kontroller vagy éppen a megjelenés.

A Playstation készüléket előnyben részesítők körében gyakran felmerülő kérdés, hogy mikor érkezik az új széria, és meddig lesz még kapható a PS4. A konzol megszállott hívei rendszerint az új gépet azonnal beszerzik, hogy a maguk teljességében élvezhessék ki a konzolhasználat minden előnyét. Akadnak olyanok is, akik nem engedhetik meg maguknak az aktualitásokat, ám csüggedni nekik sem érdemes, hiszen a PS4 gépek használtan még minden valószínűség szerint elérhetőek lesznek. A Konzolok Szervize azt javasolja az érdeklődőnek, hogy a magánkézből vásárlás helyett érdemes a használt kereskedéseket előnyben részesíteni.

Nem csak a megbízhatóság apropóján célszerű ez, hanem azért is, mert egyes helyeken akár garanciát is kaphatunk a használt készülékre. Érdemes az előrendelési lehetőségeket is figyelemmel követni, hiszen így aktuális információkhoz juthatunk a legújabb megjelenésekről és azok várható elérhetőségéről. Ha a szabadban az időjárás viszontagságai már nem engedik, akkor érdemes az otthon melegében kikapcsolódni, akár a legújabb játékkonzolok segítségével.

Vélemény, hozzászólás?