Túlsúly problémák ellen profi segítséggel

Megszabadulna a súlyfeleslegtől, de minden eddigi próbálkozása kudarcba fulladt? Fontosnak tartja a normál testsúly elérését, de még nem lelt rá a megfelelő módszerre a fogyáshoz? Gondolt már arra, hogy szakember segítségét kérje ehhez? Könnyen lehet, hogy csak néhány szokásán kellene változtatni ahhoz, hogy végre a kívánt testalkatot lássa a tükörben.

A túlsúly problémák napjainkban sokakat érintenek, ám a legtöbben még mindig csak esztétikai gondként tekintenek erre. Fontos pedig tisztában lenni azzal, hogy az elhízás komoly egészségügyi kockázatokkal is jár. A magas vérnyomás, az ízületi panaszok, a cukorbetegség, a szív-, és érrendszeri problémák éppen úgy gyakran előfordulnak a túlsúllyal küzdőknél, mint a testképpel való elégedetlenségből fakadó depresszió, vagy például a különféle hormonális bajok. Megoldás azonban létezik, az életmódváltás előbb vagy utóbb biztosan segítséget nyújt a kilók leadásához.

S hogy mégis milyen változtatásokra lesz szükség ahhoz, hogy meginduljon a fogyás, és ne csak egyfajta időszakos eredménnyel járjon az? A finomított szénhidrátokat és a cukrot mindenképpen száműzni kell a konyhából, és napi legalább 30-60 perc komfortzónán túli mozgás is ajánlott. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kalóriadeficit elérésének fontosságát, de ezt úgy kell megoldani, hogy ne jelenjenek meg hiánybetegségek, tehát a makrotápanyagok megfelelő mennyisége és minősége a legfontosabb.

Ha nem tudja, milyen területek érdemelnek fokozott odafigyelést a fogyás érdekében, akkor megéri akár szakember segítségét is kérni. A megfelelő vizsgálatokkal kiszűrhetőek a betegségek, és összeállítható egy kíméletes, mégis hatékony étkezési-, és edzésterv. A belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon profik elérhetőségeit találhatja meg, akik nagy segítséget nyújthatnak a kívánt célok megvalósításához.

Vélemény, hozzászólás?