Toner rendelés – Eredeti vagy utángyártott?

Egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben a vásárlók, hiszen nem könnyű eldönteni, hogy milyen típusú tonert érdemes vásárolni. Sokszor azt is nehéz eldönteni, hogy honnan rendeljen az ember. Az alábbiakban ezek kapcsán adunk egy kis segítséget!

Toner rendelés kapcsán sokan vannak nagy dilemmában. Érthető, hisz a tonerek széles választékát látva még inkább elbizonytalanodik az ember. Éppen ezért érdemes egy kicsit tájékozódni. Alapvetően két fő típus van, az eredeti és az utángyártott. Fontos tisztázni, hogy az eredeti megnevezés nem azt jelenti, hogy minden más hamisítvány lenne. Mindössze arra utal, hogy a tonert a nyomtató gyártója készítette. Ebből könnyű kikövetkeztetni, hogy az utángyártott tonereket nem a nyomtató gyártója készíti, hanem egy független gyártó. Az eredeti tonerekre általában garanciát is vállal a gyártó, azonban nagy hátrányuk, hogy meglehetősen drágák, így aki nagy mennyiségben szeretne nyomtatni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hacsak nem választja a másik alternatívát, vagyis az utángyártott tonereket.

Az utángyártott tonerek nagy előnye, hogy rendkívül olcsók, általában ezért is választják az emberek ezeket a toner típusokat. Az utángyártott tonerek kapcsán sokáig számtalan tévhit keringett, mint például, hogy vacak minőségű nyomtatásra képesek vagy egyenesen tönkreteszi a nyomtatót. Ezek viszont egyáltalán nem igazak. Számos teszt bebizonyította, hogy az utángyártott tonerek hasonló minőségben képesek nyomtatni, mint az eredetiek. Ahhoz, hogy kiválassza az Ön számára megfelelő tonert, érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket. Bővebb információkért látogasson el a patronvilag.hu webáruházba és tekintse meg a hatalmas választékot tonerek terén!

Vélemény, hozzászólás?