Tippek a minőségi műanyag ablak vásárláshoz!

Az új nyílászáró kiválasztása nem könnyű feladat, azonban néhány hasznos tanácsot megfogadva sokkal könnyebb lesz megtalálni az ideális termékeket. A minőségi műanyag ablak sokkal több, mint egy egyszerű kellék, így érdemes megfontoltan dönteni.

Műanyag ablak választása során célszerű néhány szempontot figyelembe venni. Az egyik legfontosabb kritérium a merevítés. A kiváló minőségű műanyag ablakok esetében a tokszerkezetben acél zártszelvény merevítés található meg, továbbá az ablak szárny-, valamint tokprofiljában is rejtőzik ilyen acél zártszerelvény merevítés. Szintén nagyon fontos tényező a vastag falszerkezet. A használhatóság és az élettartam tekintetében fontos, hogy a műanyag alapanyag szerkezete kellőképp vastag legyen. A többrétegű üvegezés szintén nagyon pozitív dolog a műanyag ablakok esetében. A legoptimálisabb, ha az üvegezés legalább háromrétegű. A légkamrákról, illetve ezek számáról is gyakran hallani, azonban ezek száma kevésbé lényeges, nem szabad hagyni, hogy ezen információkkal megzavarják. Habár tagadhatatlan, hogy van szerepe a hőszigetelésben, azonban mértéke gyártónként változik.

A légkamrák számánál sokkal fontosabb információ a műanyag ablak teljes hőszigetelési értéke. Ez a beépítés mélységétől, valamint az alapanyagoktól is függ. Sajnos sok olyan cég van, amely nem tudja megmondani terméke teljes hőszigetelő képességét, így viszont saját termékeik kapcsán hiányosak az ismereteik, amely nem túl bíztató. Nagyon sokan nem elégednek meg a kiváló funkcióval, hanem az esztétika is fontos kritérium. Ha Önnek is számít az esztétika, akkor érdemes a bb-ablak.hu weboldal kínálatából válogatni, ahol a műanyag ablakok a RAL színskála minden színében rendelkezésre állnak! Bővebb információkat a bb-ablak.hu weboldalon talál!