Szilárd anyagok a lefolyóban

Szilárd anyagok bármikor kerülhetnek a lefolyóba és a tapasztalatok azt mutatják, hogy kerülnek is. Idővel azonban számítani kell rá, hogy ezek teljesen eldugíthatják a lefolyót.

Arról, hogy milyen szilárd anyagok kerülhetnek a lefolyóba itt tudhat meg többet. A lefolyóba bármikor kerülhetnek szilárd anyagok, még abban az esetben is, ha valaki különösen elővigyázatos. Ha viszont egyáltalán nem ügyel rá, hogy a lefolyóba oda nem illő dolgok ne kerüljenek, akkor borítékolható, hogy rövid időn belül dugulás fog bekövetkezni. Egy kotyogó hangú lefolyó baljós előjel. A leggyakoribb, hogy a konyhai lefolyóba ételmaradékok kerülnek, a fürdőszobai lefolyóban pedig a sampon, szőr, hajszálak jelentik a potenciális veszélyforrást. A WC-t meg jobb nem is említeni, mert ott gyakorlatilag mindent lehúznak az emberek, amit csak letudnak. A dugulást általában az okozza, hogy ezek az anyagok még hosszú idő elteltével sem tudnak feloldódni, így csak idő kérdése mikor alakul ki dugulás.

Bármilyen meglepően hangzik, nem mindig belső fennakadás okozza a problémát. Ekkor viszont felvetődik a kérdés, hogy mi állhat a probléma hátterében. Gyakran nem is a házban kell keresni a problémát, sokkal inkább az udvaron. A szakemberek gyakran hangoztatják, hogy a vezetékek környékére ne ültessünk bokrokat, fákat, mivel a gyökérzet kárt tehet bennük. Továbbá érdemes olyan kialakítást létrehozni, hogy nagy nyomású vízzel is hozzá lehessen férni a bajos területhez, hogy elhárítsa a problémát. A nagy nyomású víz számít a leghatékonyabb módszernek a külső fennakadással szemben. Viszont abban az esetben, ha semmi sem használ, akkor kár is tovább próbálkozni, helyette inkább hívjon szerelőt, aki hatékonyan el tudja hárítani a problémát.

Vélemény, hozzászólás?