Szabaduljon meg a kerti tavon megtelepedő algáktól!

A kerti tavakról általában a nyugalom, a kellemes csobogó hang és a lágyan hajladozó tavi növények jutnak az ember eszébe, nem pedig a mindent ellepő, csúnya alga. Az algásodás egy természetes folyamat, azonban, ha az alga túlszaporodik, akkor a kerti tó látványa rendkívül csúnya. Szerencsére van rá hatékony megoldás!

Algamentesítő kategóriában ma már számos olyan termék létezik, amelyek hatékonyan felveszik a harcot az algákkal szemben. A legtöbb kerti tó tulajdonosnak a zöld algával gyűlik meg a baja. A zöld alga rendkívül csúnyává változtatja a kerti tavat, olyan lesz akár egy mocsár. A másik nagyon jellemző algatípus, a fonal alga sem sokkal jobb, hiszen nem csak a köveken, hanem a tómeder alján is megtelepszenek. Mivel csúszós állagúak, ezért nagyon nehéz őket eltávolítani. Miután olyan sok munkát fektet az ember a kerti tó létrehozásába, rendkívül kellemetlen, amikor az algáktól a szeretett kerti tó egy csúnya zöld masszává válik. Az algák megjelenéséhez több ok is vezethet. Ilyenek például a foszfor tartalmú kerti kövek, amik a tóba vannak telepítve, a rosszul működő szűrő berendezés vagy a túl erősen működő szivattyú.

Habár az algák megjelenése rendkívül bosszantó és elkeserítő, arra mindenképp oda kell figyelni, hogy ne pusztítsa ki az összeset. Érthető, hogy az ember elkeseredésében az összes algát el akarja pusztítani, azonban az algáknak vannak pozitív tulajdonságai is, például eltávolítják a felesleges tápanyagokat és oxigént termelnek a víz alatti növények számára. Az algák ellen az egyik leghatásosabb szer a biológiai mikroorganizmusokból álló szer, a BioBird algamentesítő. Ha szeretne bővebben tájékozódni az algamentesítés kapcsán, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba, ahol megtekintheti az algamentesítő termékek és szerek széles kínálatát!