Rómát valóban nem egy nap alatt építették

A város számtalan történelmi látnivalója kiváló mintapéldája annak, hogy az igazán maradandó alkotásokhoz bizony időre van szükség. Az európai civilizáció kétségkívül egyik legfontosabb forrása, Róma és annak épületei nem csak 2500 éves múltra tekintetnek vissza, hanem a mai kor emberének is bőven kínálnak látnivalót.

Az örök város romjai tanúbizonyságot jelentenek arra nézve, hogy a szépérzék, az építészeti ismeretek és az „álmodni vágyás” már évezredekkel ezelőtt is lenyűgöző alkotásokra sarkallták az embert. Területét mindenképpen érdemes felkeresni, hiszen egy helyen van jelen Rómában a vallás, a kultúra, az építészet, a művészetek, sőt, a divat és a páratlan olasz gasztronómia is.

A közmondás megerősítésén kívül Rómát kulturális és történelmi jelentősége miatt is jó legalább egyszer meglátogatni. Szállások széles választékával találkozhatunk, és ha fő célunk a város nevezetességeinek felkeresése, akkor megéri ennek alapján letenni a voksot egyik vagy másik hotel mellett. A stílusos apartmanok, valamint a minden ízében olasz szálláshelyek szintén nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében.

Róma
Róma

S hogy mit érdemes megnézni az örök városban? A Colosseum Róma jelképének számít, ami már csak azért is csodálatra méltó, mert egykoron 10 év elegendő volt felépítéséhez. A Forum Romanum az ókori Rómába kalauzol el bennünket, ha pedig a világ vallási központját is szeretnénk felkeresni, akkor érdemes néhány plusz napot is szánni a Vatikán felfedezésére. A világ legnagyobb templomaként számon tartott Szent Péter-bazilika csak egy a felejthetetlen látnivalók közül, melyekkel a katolikus egyház központja várja a látogatókat.

Építészet és művészet csodálatos elegye a Trevi-kút, mely barokk stílusával varázsolja el a turistákat. A Spanyol-lépcső képe szintén sokak számára ismert lehet, 138 lépcsőfoka pedig rendszerint zsúfolásig tele turistákkal. S ha már barokk stílusról esett szó, akkor mindenképpen figyelmet érdemel a Piazza Navona, ahol a Négy folyó szökőkút és további barokk kutak is találhatóak. Az Angyalok és Démonok filmben is szereplő Angyalvár pedig olyan pompás látnivaló, mely szintén kihagyhatatlan a római utazás során.

Vélemény, hozzászólás?