Orr plasztika előtt

A legtöbb esetben arra a kérdésre, hogy mi az, ami nem tetszik magunkon sokkal előbb tudunk válaszolni, mint arra, hogy mi az, amit szeretünk. Ez elsősorban akkor gond, ha az általunk problémásnak vélt terület jól látható helyen van. Az orr az egyik legszembetűnőbb testrész, így nem csoda, hogy ha eltér az átlagostól mérete vagy formája, az illető inkább kés alá fekszik.

Orr plasztika mellett döntés esetén, általában két ok állhat a háttérben. Egyrészt, mint szépészeti beavatkozásként van rá szüksége az illetőnek, mivel nem elégedett orra kinézetével, például a formájával vagy a méretével. Másrészt egészségügyi okok is állhatnak a háttérben, például, ha az funkcióját tekintve nem problémák adódnak. Mindkét esetben az operáció segíthet.  Az orvossal konzultálva a legtöbb beteg bizonytalan azt illetően, hogy operációt követően, gyógyultan milyen orrot szeretne látni. Sokkal inkább azt tudják, hogy mi az, amit nem akarnak látni. Tudni kell, hogy az orr plasztika nem egy sablon műtét. Mindenki számára más az ideális megoldás. Így a műtét előtt precíz tervezést igényel.

Mivel mindannyian mások vagyunk, így az orr tekintetében is. A műtét idejét tekintve is igaz, hogy nem lehet pontos időpontot mondani, mivel mindenki számára más a beavatkozás, azonban körülbelül másfél órával kell számolni. Az operáció általában helyi érzéstelenítésben zajlik, de akár altatásban is elvégezhető. Az orr külső heg nélkül gyógyul. Nagyon fontos, hogy mielőtt belevetné magát egy ilyen beavatkozásba, jól gondolja meg kivel végezteti el az operációt. Kizárólag plasztikai sebész szakorvos kezei által műttesse meg az orrát. Ezenkívül érdemes az orvos korábbi munkáiról képeket is megtekinteni.

Vélemény, hozzászólás?