Opel féktárcsa verhetetlen áron online!

A személygépkocsi fékeinek nem csak rendkívül intenzív igénybevételt kell kibírniuk. A fékrendszer és minden alkatrésze szintén fontos biztonsági tényező. Ezért a tökéletesen működő fékek elengedhetetlenek. Éppen ezért minden alkalommal ellenőrizni kell, amikor egy autót szervizbe visznek. De mikor kell féktárcsákat és fékbetéteket cserélni? És honnan lehet megállapítani, hogy mikor kopnak?

Opel féktárcsa verhetetlen áron várja az alkatreszek.hu weboldalon, tehát itt a helye nálunk ha ön is féktárcsákat keresne kedvező áron. A féktárcsák és fékbetétek élettartamáról sajnos nem lehet általánosan érvényes állításokat tenni. Számos tényező határozza meg a fékek megfelelő működését: Az élettartamot különösen a vezetési stílus, a jármű tömege és az anyagok befolyásolják. A fékek kopása attól is függ, hogy a járművel sokat vezetnek-e autópályán vagy inkább városi forgalomban. Egy dolog világos: a féktárcsák és fékbetétek idővel elhasználódnak, mivel a mozgási energiát a súrlódás révén hőenergiává alakítják. A gondos autósok 100.000 kilométert vagy még többet is kihozhatnak egyetlen fékbetétkészletből. A gyorsabb stílust kedvelő járművezetőknek sokkal korábban kell fékbetétet cserélniük. A 10.000-15.000 kilométeres intervallumok nem szokatlanok.

Ugyanez a szabály vonatkozik a féktárcsákra is: Minél intenzívebben használják őket – például a gyakori, éles fékezések következtében – annál hamarabb kell cserélni őket. A fékbetéteket legkésőbb akkor kell kicserélni, ha két milliméternél kisebb vastagságig elhasználódtak. A legtöbb modern autót kopásjelzővel szerelték fel, amely figyelmezteti a vezetőt a csere esedékességére. Elektronikus rendszerek esetén a kopást ennek megfelelően a műszerfalon lévő figyelmeztető lámpa jelzi. További információkért és féktárcsa alkatrészért nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.