Nyomtató patron rendelés gyorsan és egyszerűen

A nyomtató patronok három összetevőt tartalmaznak: a hordozót, a színező összetevőket és az adalékanyagokat. A színező összetevőkben a festékkútból a típusformába történő átviteléért felelős vivőanyag lehet növényi alap (lenmag, gyanta vagy faolaj), amely behatolással és oxidációval megszárad és egyúttal biztosítja a rögzítést, vagy oldószer kerozinból nyert alap is lehet, ebben az esetben a szárítás párologtatással történik.

Nyomtató patron rendelés vár önre is az onlinetoner.hu weboldalon, ezért kattintson ide bátran és mindent megtalál ezzel kapcsolatban ami érdekelheti. A patron összetevőknek többféle formája van: pigmentek, amelyek finom, szilárd részecskék, amelyeket vegyi anyagokból állítanak elő, általában vízben nem oldódnak és oldószerekben csak kissé oldódnak; vegyi anyagokból készülnek, de vízben és oldószerekben egyaránt oldódó szerek lehetnek; és vannak lakkok, amelyeket színezőanyag porított alumíniumra történő rögzítésével nyernek. Az adalékok stabilizálják a keveréket, és a tintának további kívánt tulajdonságokat adnak. Az összetevők jellege és aránya az alkalmazott nyomtatási eljárástól és a nyomtatandó anyagtól függően változik. Az arányokat ellenőrizni kell, és néha módosítani kell a nyomtatás során. Magasnyomás és ofszetnyomtatáshoz zsíros tintákat használ.

Lapnyomógépekkel történő nyomtatáshoz vastag, zsíros festékeket használnak, amelyekben a hordozót általában növényi olajokból állítják elő, ásványi olajokban diszpergált kemény természetes vagy szintetikus gyanták hozzáadásával. A tekercses nyomtatásnál zsíros festékeket használnak. A fekete színt általában szerves pigmentből, koromból nyerik, amely olajok vagy földgáz hiányos elégetéséből származik. A színes pigmentek a króm (sárga, zöld és narancs), a molibdén (narancs), a kadmium (piros és sárga) és a vas (kék) szervetlen vegyületei. Amennyiben többet tudna meg a patronokról keresse fel az onlinetoner.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?