Napelem rendszer családi házra

Az utóbbi években egyre elterjedtebb a napelem rendszerek lakossági felhasználása. Szerencsére egyre többen felfedezik, hogy a napelem nem csak zöld energiaforrás, amely segíti a környezetre káros fosszilis energiahordozók visszaszorítását, hanem kiváló befektetési lehetőség is.

A napelem rendszer családi házra is felszerelhető. A megvalósítás roppant egyszerű, csupán néhány egyszerű feltétel megvalósulására kell figyelni. A legfőbb szempont a tájolás; nagyon fontos, hogy a napelem táblák a megfelelő égtáj felé nézzenek; mivel a nap délről süt a legtöbbet, illetve ekkor a legnagyobb az ereje, így a napelemes rendszerek hatékonysága a déli tájolással segíthető a leghatékonyabban. Emellett nagyon fontos a megfelelő dőlésszögek meghatározása is.

Szerencsére ezeket a feladatokat az Optimum Solar szakemberei professzionálisan elvégzik. A cégnél nagyon fontosnak tartják, hogy a tájékoztatás teljes körű legyen, ezért szakszerű tanácsadással szolgálnak a leendő ügyfelek részére. Ezeken a tanácsadásokon mindig szóba kerül a megtérülés kérdése; nagyon fontos kérdéskör, hiszen mindenki szeretne kevesebbet fizetni a villamos energiáért, illetve szeretné minél előbb megtérülővé tenni a befektetését. Nagyszerű lehetőséget jelentenek a napelemes rendszerek, hiszen egyes típusok esetében akár 25 évnyi hatékonysági garancia van érvényben; ez azt jelenti, hogy 25 év után is garantálva van a rendszer legalább 80 százalékos teljesítménye. Ez kivételes képesség és hatalmas előny a napelemek mellett, ami miatt gyakorlatilag a napelemes rendszerekre tökéletes anyagi befektetési lehetőségként tekintünk. Ennek köszönhetően a napelemes rendszerek telepítése nagyszerű lehetőséget jelent a kertes házzal rendelkező családok részére, ahol hosszú távú tervek között a megtakarítás és a környezetvédelem is szerepet játszik.

Vélemény, hozzászólás?