Minőségi generátor szabadonfutó alkatrész

A generátor szabadonfutó alkatrész lényege, hogy megvédje a generátor forgó részét a belső égésű motorok forgattyústengelyének forgási egyenlőtlenségeitől. Az ok, amiért erre szükség van, az az, hogy a generátor az áramfejlesztő üzemmódjában rendelkezik a legnagyobb tömegtehetetlenségi nyomatékkal.

Generátor szabadonfutó a modern gépjárművek fontos alkatrésze. A mai modern gépjárművekben igazán modern motorok találhatok. A motorok modernizálásával a régebbi verziókhoz viszonyítva fokozatosan nőtt a főtengely vibrációja. Ez különösen igaz a dízelmotorok fejlesztéseire az Euro emissziós szabványok kapcsán. A fokozott rezgések hátterében leginkább a főtengelyre ható erőhatások állnak, emiatt a tárcsasebesség egyenlőtlenné válik. Ebből következik, hogy az autógyártók számára a vibrációk csökkentése vált az egyik legfőbb céllá. Éppen ezért fejlesztettek ki számos alkatrészt, például a kettőstömegű lendkereket. Annak érdekében, hogy az egyre nagyobb teljesítménnyel rendelkező generátorok által létrehozott rezgéseket csillapítani tudják a szerkezetben, létrehozták a szabadfutó generátor szíjtárcsát.

A generátor szabadonfutó népszerűvé válásában az úgy nevezett downsizing tendencia, mely egyre inkább megfigyelhető a gépjármű gyártásban. A downsizing tendencia során a gyártók csökkentik a hengerszámot, azonban ezzel párhuzamosan a járási egyenlőtlenség nő. Az autógyártásban az is hozzájárult a szanadonfutó generátor szíjtárcsa terjedéséhez, hogy a gépjárművekben csökkentették az alapjárati fordulatszámot. Ha szeretne több információt megtudni erről az alkatrészről vagy meg akarja rendelni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!

Vélemény, hozzászólás?