Mindenki kedvence a shaggy padlószőnyeg. Miért válaszd ezt a típust?

Egy jól megválasztott szőnyeg csodát tesz otthonunk hangulatával. Miért mondanál le egy dekoratív shaggy szőnyegről? Praktikusságból, mert a padló és járólap könnyebben tisztítható? Igen, viszont kevésbé meleg hangulatú, viszont túl rideg a lakás szőnyeg nélkül.

Én szerényen ugyan, de mindenkit arra bíztatok, hogy ahol csak lehet, szőnyegezzen! A sok fajta szőnyeg közül az egyik legkedveltebb a shaggy szőnyeg. A shaggy padlószőnyeg pedig irigylésre méltó, bárhol találkozzunk is vele. A shaggy padlószőnyeggel burkolt szobában és helyiségben van egy különös hangulat. Sokkal otthonosabb, idillibb, megnyugtatóbb egy ilyen tér. A kusza szálú shaggy padlószőnyeg legyen bármilyen színű, a hatása egyszerűen lenyűgöző.

Hova érdemes shaggy padlószőnyeget használni?

  • Gardróbszoba: a nők kedvenc helye a lakásban. A sok gyönyörű ruha társaságán túl, a következő léleksimogatást a shaggy padlószőnyegtől kapjuk majd.
  • Hálószoba: mivel itt is sokat tartózkodunk mezítláb, a vastag shaggy padlószőnyeg igencsak jól kihasználható a hálóban.
  • Nappali: ide már jobban át kell gondolni, de ha minden feltétel adott, akkor bátran tervezhetünk vele. Például ha jól elkülönül az előszobától, ahol még a cipő a lábunkon van. A shaggyre ugyanis vigyázni kell, cipővel ne közlekedjünk rajta. Vendégeink viszont imádni fogják a nappalit, ha annak egésze shaggy padlószőnyeggel burkolt.
  • Vendégszoba: szintén az a szeglete lakásunknak, ahol fontos az idilli hangulat megteremtése. Nálunk vendégeskedő családtagjaink, és barátaink biztosan jó érzéssel térnek majd pihenőre a vendégszobában.
  • Kamasz gyerekszobában: ők már fel tudnak porszívózni maguknak és jobban tudnak vigyázni a hosszú szálú shaggy padlószőnyegre, mert a folttisztítás itt már mást kíván meg, mint egy rövidszálú szőnyegnél.
  • Folyosón: itt is viszonylag sokat közlekedünk és jóleső érzés egy pihe-puha shaggy-n végigsétálni, mint egy vékony szőnyegen, vagy a rideg padlón.
Szőnyeg
Szőnyeg

A konyhában, a fürdőszobában és a közlekedő terekben érdemes más típusú szőnyeget választani, mint a shaggyt. Ide inkább egy mosható, funkcionális darab a nyerő. Kis terekbe mindig világos színű szőnyeget helyezzünk el, ami optikailag nagyítja majd a kis szűkös helyiséget. Hálószobába kerüljük a harsány és rikító színeket.

Aki a shaggy padlószőnyeg mellett voksol, egészen biztosan nem bánja majd meg. Egy otthon akkor jó, ha minél kényelmesebb és barátságosabb. A shaggy tipikusan ilyen.

Vélemény, hozzászólás?