Miért éppen padlószőnyeg?

A faltól falig padlószőnyeg az egyik legkellemesebb hangulatú burkolási lehetőség, amit választhatunk.

Egy jó minőségű padlószőnyeg puhasága és melegsége igazi idilli hangulatot varázsol a helyiségekbe, ahol helyet nyer. A mai napig nagyon népszerű ez a szőnyeg típus és burkolási lehetőség. Választhatjuk edzőtermekbe, irodákba, intézményekbe és otthonra is.

Milyen érvek szólnak a padlószőnyeg vásárlás mellett?

  • Könnyen tisztítható, bár ez az anyagától is függ. Egy shaggy padlószőnyeg például kicsivel több törődést igényel, mint a rövidszálú, vékony ipari padlószőnyeg, viszont cserébe nagyon hálás.
  • Továbbá a padlószőnyeg roppant könnyen lerakható az adott helyiségekbe. Néhány négyzetmétertől a több száz négyzetméterig, a padlószőnyeg lerakás gyerekjáték.
  • A padlószőnyeg rendkívül jól szigeteli mind a zajokat, mind a hideget is. Tökéletesen elnyeli a léptek zaját és hőszigetelő tulajdonsággal is megáldott. A padlószőnyeg az épületek minden szintjén és emeletén jó választás.
  • Az alacsony szálhosszúság extrém igénybevételnek is kitehető, például a nagy forgalmú helyeken abszolút nyerő. A magasabb szálú padlószőnyeg pedig komfortosabb és esztétikusabb, ezeket inkább otthonra válasszuk, ha lehet, mint egy irodába, vagy óvodába.
  • Nagyon szép színek és mintázatok kaphatóak belőlük, minden stílushoz.
  • Kisebb a balesetveszély. Nincsenek felkunkorodó szőnyeg sarkok, amiben eleshetünk
Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

A padlószőnyeg látható, hogy sok jó tulajdonsággal bír. Az egységes felületnek köszönhetően az összkép gyönyörűen esztétikus általa. Egy hálószoba, vagy gyerekszoba annyira mesés látványú és finom érzetű talpainknak, ha vastag padlószőnyeg fedi az egészet. Takarítása is egyszerűen elvégezhető, mivel csupán át kell porszívózni az egészet, nincs külön felmosás és padlóápolás. Még gyermekeink is el tudják végezni, tanítsuk csak őket bátran a házimunkára.

Minden padlószőnyeg méretstabil. Nem nyúlik meg és össze sem ugrik a hőhatás, vagy bármilyen külső tényező esetében sem. Ha hosszú távra tervezünk, akkor érdemes padlószőnyeget választani, mert ezek a szőnyegek egészen strapabíróak.

A szőnyegek bármelyik típusa szebbé teszi otthonunkat. Akár csak egy futószőnyeg is a folyosón mennyire barátságosabbá teszi a rideg, sötét teret. A padlószőnyeg egységes képet ad a helyiségnek, így még a nagyon hangsúlyos kiegészítők, bútorok is becsempészhetőek a lakásba. Jó választás azoknak, akik szeretik az egyszerű és nagyszerű, minimalista dolgokat.

Vélemény, hozzászólás?