Megelőzéssel a WC dugulásánál is

Az élet sok területén állapíthatjuk meg, hogy megelőzéssel nem következett volna be az adott probléma. Nincs ez másként a WC dugulásának területén sem, bármilyen hihetetlennek is hangzik elsőre ez a hasonlat. Bár nem biztos, hogy minden esetben megelőzhető a WC eldugulása, például régi csövek esetében semmiképpen se beszélhetünk olyan módszerről, mely megelőzés gyanánt szolgálhatna. Rozsdás csövek tekintetében már szerelőt igényel a lefolyó.

A WC duguláselhárítás IX. kerület lakóinak azt javasolják a szerelők, hogy amennyiben régi csövekről van szó, ne is próbálkozzanak a szódabikarbónával, és az ehhez hasonló trükkökkel, mert szinte bizonyos, hogy nem fognak segíteni. Hogy miért nem vállnak be ezek a készítmények? Nagyon egyszerűen fogalmazva, szétmarják a rozsdás csöveket, melynek az a következménye, hogy komplett csőcserét kell majd végezni a WC duguláselhárítás IX. kerület vízvezeték szerelőinek.

Újabb csövek esetében sem javasolt ilyen termékekkel próbálkozni, hiszen ugyanaz lesz a végkimenetele, mint a rozsdás csöveknél, csak később. Idővel ugyanis az újabb konstrukciók is megsínylik, ha folyton maró hatású termékekkel tömjük a lefolyónkat. Míg a konyhai lefolyó esetében szinte kész receptek állnak rendelkezésünkre, miképpen is őrizhetjük meg tisztaságukat, addig a WC lefolyója esetében nem igazán létezik ehhez hasonló módszer.

A WC duguláselhárítás IX. kerület szakemberei csupán azt tanácsolják, hogy ügyeljünk, illetve válasszunk olyan WC frissítőt, mely nem okoz gondot a csövekben, ha beleesne a WC csészébe, illetve hogy például a fültisztító pálcikát ne dobjuk és húzzuk le a WC-n. A többi esetben valóban csak egy szerelő nyújthat szakértelmével megfelelő segítséget–vélik a WC duguláselhárítás IX. kerület és környékén dolgozó szerelők.

Vélemény, hozzászólás?