Magyarország vadregényes tája

Magyarország finoman szólva sem nevezhető vadregényes országnak; idehaza a magas hegyek helyett végeláthatatlan rónaságok és hatalmas kiterjedésű mezők a jellemző tájak, mégis rendelkezünk néhány olyan vadregényes vidékkel, ami különleges szépséget képvisel. Ilyen a Felső-Mátra, ahol számos igényes apartman közül választhatunk.

A Felső-Mátra, egyben az ország legmagasabban fekvő települése Mátraszentimre, ahol a Borostyán Vendégház várja a vendégeket. Mátraszentimre szállás kínálatában kiemelkedő helyet képvisel, hiszen csodálatos környezetével, gazdagon és ízlésesen berendezett belterével, méretes kertjével, relatív nagy kapacitásával és barátságos jellegével a Mátra egyik legnépszerűbb szállásának nevezhető.

A vendégházban mindösszesen heten férhetnek el kényelmesen, de rendelkezésre áll egy kisebb vendégház is, amely a kert végében helyezkedik el. Ez utóbbi tulajdonképpen egy kis faházikó, ami abban az esetben vehető igénybe, ha nagyobb baráti társaság érkezik. Fontos megjegyezni, hogy a kis ház kiadása csak akkor történhet, ha egy baráti társaságról van szó, így elkerülhető, hogy ismeretlen vendégeknek osztozkodniuk kelljen a konyhán vagy a kerten. Mindkét épület igénybe vehető télen-nyáron; nem kivétel a kis faházikó sem, amely téliesítve van, a fűtését radiátorok végzik. A nagy kiterjedésű kert lehetőséget nyújt a gondtalan ücsörgésre, a nagy beszélgetésekre, a kilátás élvezésére és a szabadtéri főzésre és sütésre is. Ez utóbbihoz megfelelő adottságok állnak rendelkezésre.

A Felső-Mátra vadregényes vidéke talán a legjobb választás, ha valaki változatosságra és kikapcsolódásra vágyik. A motorzajt a madárcsiripelés, az ébresztőóra hangját a szél susogása váltja. A Borostyán Vendégházban minden adott, hogy az itt töltött hétvége feledhetetlen lehessen.

Vélemény, hozzászólás?