Krepp ágynemű – miért fontos a pihentető alvás?

Nem elegendő az alvásra szánt idő? Esetleg hiába van ideje pihenni, de valahogy mégis fáradtnak érzi magát? Ha forgolódott már álmatlanul az ágyban, és nem a matrac volt a hibás, akkor valószínűleg kíváncsi, hogyan tehetné éjszakáit nyugodtabbá. Gondolt már arra, hogy a választott ágynemű minőségén is sok múlik?

A krepp ágynemű mellett időről-időre sokan teszik le a voksot, hiszen kiváló minőségű alapanyagot kapni esetében, mely gondoskodik a kényelmes alvásról. Nem véletlen, hogy a felnőtt emberi szervezetnek legalább 7-8 óra alvásra van szüksége a regenerálódáshoz. A munkahelyi elvárások, a határidők szorítása vagy éppen a magánéleti teendők azonban sokszor szűkebbre szabják azt az időt, amit az ágyban tölthetünk. Nagyon fontos tehát, hogy legalább az alvás ideje alatt a lehető legnagyobb komfortban érezhessük magunkat. A megfelelő minőségű matrac mellett érdemes odafigyelni a választott ágyneműre is. A bőrbarát, természetes alapanyagok soha nem mennek ki e területen a divatból.

Az elegendő alvás hiányát azonnal megérezzük a mindennapi energikusság alakulásán. Amennyiben hosszú távon sem sikerül kialudni magunkat, ingerültebbek leszünk, legyengül immunrendszerünk, és hajlamosak leszünk a vérnyomással, idegrendszerrel kapcsolatos megbetegedésekre is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a depresszió is gyakoribb azoknál, akik ilyen vagy olyan okok miatt nem tudnak pihenten ébredni. A stressz, a hétköznapokban előforduló félelmek és a szorongás gyakori problémát jelentenek és az álmatlanságért is gyakran felelőssé tehetőek ezek az okok. Fontos, hogy esténként alakítsunk ki egy olyan rutint, mely segít felkészülni a pihenésre. A hálószobai körülményeken legalább olyan sok múlik, mint a választott ágynemű minőségén. A terület mindenképp odafigyelést igényel, hiszen életminőségük múlhat rajta.

Vélemény, hozzászólás?