Kényelmes padlószőnyeg a lakberendezésben

A padlószőnyeget senkinek sem kell bemutatni. A faltól falig szőnyegburkolás rendkívül otthonossá teszi a lakást, de az irodát, a szállodai szobákat és a hallt is. Az elegáns éttermekben ugyancsak népszerű. Egy olyan helyiség, ahol padlószőnyeg van, a komfortfokozata jelentősen megnő. Nem véletlenül választják olyan sokan a lakberendezés alapjainál.

A padlószőnyegeknek két nagy típusa van: irodai buklé-ipari filc padlószőnyeg, illetve az otthon használatos padlószőnyeg.  Nyilván egyértelmű, hogy mi a különbség közöttük: az irodai padlószőnyeg vékony, rövid szálú, extra igénybevételnek tervezve. Az otthoni padlószőnyeg már lehet hosszú szálú, pihe-puha és jó vastag.

Az irodai padlószőnyeg állja a sarat. Nem árt neki az irodai forgószékek mindennapos terhelése, a magas sarkú cipők és a sáros cipők utáni gyakori takarítás sem. Más a helyzet az otthon használatos padlószőnyeg esetében, amelyekre már cipő nélkül lépünk. Utóbbiak mennyeien puhák és kényelmesek, őket nagyon imádjuk. Sokkal meghittebb a hangulata egy padlószőnyeggel burkolt szobának, mint egy ridegebb laminált padlós helyiségnek.

Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

Milyen anyagból készülnek a padlószőnyegek?

Az irodai padlószőnyegek többnyire polipropilénből vannak. Ez az anyag jó szakító- és hajlító szilárdságú, remek szigetelő tulajdonságú, könnyen előállítható, méretstabil anyag. A polipropilénnek nagyon sok pozitív tulajdonsága van, ilyen a nagyfokú kopásállóság, a könnyen tisztíthatóság és a tartósság is. A padlószőnyeg otthoni, vastag, modern változata a legtöbb esetben szintén polipropilén anyagú, annyi különbséggel, hogy jóval vastagabbak, puhábbak, de a hosszú szálú bolyhos shaggy padlószőnyeg is ide tartozik.

Padlószőnyeg majdnem minden helyiségbe alkalmas, a fürdőszobát kivéve persze. Gyerekeknek és felnőtteknek is luxusélményt nyújt selymes, puha és meleg érintése. A szigetelő hatása speciális alátétekkel tovább növelhető. A padlószőnyeg puhítja és kényelmesebbé teszi a járófelületet, ami egészséges a lábnak, rugalmassága kíméli az ízületeket, ellentétben a kemény csempével. Tisztán tartása nem igényel különösebb bánásmódot. Ha otthon hetente legalább egyszer kiporszívózzuk, hosszú-hosszú évekig tökéletes állapotában nézhetünk rá. Az ipari filc padlószőnyeg pedig speciális tisztítószerekkel, nedves takarítógéppel is tisztítható.

Egy szép padlószőnyeg csak hozzá ad a mindennapjainkhoz. Mindegy, hogy otthon, vagy a munkahelyen használjuk, ugyanúgy szeretjük. Jó választás a kényelmet előtérbe helyező és a maximalista embereknek.

Vélemény, hozzászólás?