Hőszivattyú melegvíz előállítására olcsón

Alapvetően a hőszivattyú (vagy hűtő) úgy működik, hogy a hőt magasabb hőmérsékletre koncentrálja a kondenzátorban, és alacsonyabb hőmérsékletre a párologtatóban, és szivattyúzza azt.

Hőszivattyú melegvíz előállítására rendelhető a fisherklima.hu weboldalon, tehát ne vesztegesse az idejét, kattintson ide még ma és tekintse meg jobbnál jobb hőszivattyúinkat. A technológia kihasználja a tárolt vagy felszabaduló nagy mennyiségű energiát, amikor a hűtőközeg megváltoztatja a fázist a gáz és a folyadék között. Például a folyadék és a gáz közötti váltáskor a közönséges hűtőközeg 150–250-szer annyi energiát szív fel vagy bocsát ki, mint akkor, ha hőmérsékletét egy Celsius-fokkal megváltoztatják. Az egyetlen különbség a hőszivattyú és a hűtő között az, hogy az egyiket úgy tervezték, hogy eltávolítsa a hőt egy térből vagy egy folyamatáramból, hűvösebbé téve azt, elutasítva a hőt a környezetbe, míg a másikat úgy tervezték, hogy kivonja a hőt a környezetből és felhasználja hasznos hőhöz. Vegyünk egy egyszerű példát: a hűtőszekrényben található párologtató a hűtőközeg elpárologtatásával eltávolítja a hőt a körülötte lévő térből (a hűtőszekrényen belül), és elnyeli a hőt, amikor a folyadék gázzá változik. Ezt a hőt egy kompresszor segítségével magasabb hőmérsékletre „koncentrálja”.

A rendszer kialakításával és a hűtőközeg kiválasztásával ez a hőmérséklet magasabb, mint a kondenzátor körüli környezeti hőmérséklet, így a kondenzátor hőveszteséget okozhat a környezetében, és a hűtőközeg folyadékká kondenzálódik. Tehát a hűtő hátulján lévő tekercsek felforrósodnak, és elveszítik a hőt a hűtőszekrény helyiségében. A hűtőközeget ezután egy nyomáscsökkentő szelepen keresztül hagyják áramolni az elpárologtatóba. Amennyiben többet tudna meg keresse fel a fisherklima.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?