Honnan tudhatjuk meg, hogy éppen a folyó év hányadik hetében járunk?

Sokszor találkozhatunk olyan élethelyzetekkel, mikor szükségünk lehet megmondani, hogy a folyó év hányadik hetében is járunk. Szinte nap, mint nap találkozhatunk ezzel a kérdéssel, hogy az év épp melyik hetében vagyunk, illetve páros vagy páratlan hétről van szó.

Hanyadik hét van, azt pontosan megtudhatjuk, ha a www.pontosido.com weboldalra kattintunk. Sok naptár nem rendelkezik ezzel az információval, de számos élethelyzetben szükségünk lehet rá. Szükségünk lehet az effajta adatokra, ha ütemezési tervet készítünk, vagy adminisztrációval foglalkozunk. Egy év általában 52 hétből áll. Amennyiben szökőév esetén 53 hét van egy évben. Akkor szokott 53 hét előfordulni, ha december 31-e csütörtökre esik, illetve még, akkor találkozhatunk ilyennel, hogy 53 hét lesz egy évben, ha szökőévet írunk és az év utolsó napja péntekre esik. A legközelebbi szökőév 2020-ra várható. Fontos, hogy tudjuk, hogy az év hanyadik hetére esik az adott dátum, ha pl. kiinduló dátumról beszélünk, vagy sok szolgáltatás különbözik attól függően, hogy páros vagy páratlan hétben járunk, pl. a háziorvos páros heteken dolgozik délelőtt, páratlan heteken pedig délután.

Amennyiben mi is a munkánk során, vagy egyszerűen a mindennapokban sokszor tétován állunk, hogy éppen hanyadik hétben járhatunk, akkor könnyen választ kaphatunk a www.pontosido.hu weboldalon. A weboldalunkon tájékozódhat még a munkaszüneti napokról, a hosszú-hétvégéről. 2018 nagyon kedvező lesz a hosszú hétvégék szempontjából, mivel nagyon sok ünnepnap csütörtök, illetve péntekre esik. Továbbá arról is információt szerezhetünk, hogy az adott napon éppen milyen névnapot ünneplünk. Így mindig felkészülhetünk, hogy melyik családtagot, ismerőst vagy barátot kell, hogy felköszöntsön névnapja alkalmából.

Vélemény, hozzászólás?