Hogyan kell tisztítani a shaggy padlószőnyeget?

A hosszú szálú shaggy szőnyeg és padlószőnyeg az egyik legkomfortosabb, legpuhább szőnyeg típusok közé tartozik. A shaggy padlószőnyeg jellegzetessége a hosszú, bolyhos szálak, amik 2-7 cm hosszúság között vannak. A legolcsóbb shaggy szőnyeg anyaga poliészter és polipropilén, a legdrágább pedig gyapjú és pamut, ez utóbbiak tartósabbak. Így mindenki vásárolhat a pénztárcájához mérten shaggy szőnyeget.

Azok, akik nem mernek shaggy padlószőnyeggel burkolni, talán a szőnyegtisztítás miatt félnek. Azonban semmivel sem több idő a hosszú szálú szőnyeg tisztítása, mint a buklé szőnyegé. Természetesen azt mondanom sem kell, hogy a shaggy szőnyeg és padlószőnyeg nem ajánlott bárhová, gondolok itt a nagy forgalmú, közületi helyiségekre. Oda nyilván egy buklé szőnyegre fog esni a választás. A shaggy padlószőnyeg elsősorban inkább csak otthon javasolt. Otthonunkban viszont nincs tőle puhább, melegebb és bájosabb szőnyegfajta. Elkerülhetetlen viszont az, hogy ne kerüljön rá sosem semmilyen folt, vagy makacs szennyeződés. Ilyenkor pedig jó, ha mihamarabb ki van takarítva.

Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

Mi a titok a shaggy szőnyeg tisztítása kapcsán?

A rendszeresség. Ha hetente felporszívózzuk a shaggy szőnyeget abban a helyiségben is, amit kevésszer használunk, meghálálja a törődést és sokáig úgy tekinthetünk rá, mintha új lenne. Porszívózással elkerülhetjük, hogy a szőnyeg szálai közé lerakódjon a por. A klasszikus száraz porszívózás elegendő a shaggy padlószőnyegnek is, ha nem került rá valamilyen makacs szennyeződés.

A száraz tisztítás után meg kell említeni a nedves mélytisztítást is, amit valamilyen makacsabb szennyeződés esetén lehet bevetni. Ezt eszközölhetjük multifunkcionális nedves porszívóval és kézzel is. Speciális tisztítószerek kaphatóak, por, vagy folyadék formájában, amik segítenek a folt eltávolításában.

A shaggy padlószőnyeg nedves tisztítása során egy dologra kell figyelni: hagyjunk elég időt a száradásra. A rendszeresen és alaposan tisztított shaggy padlószőnyeg meghálálja az odafigyelést. Nincs is jobb egy finom illatú, tiszta, puha shaggy padlószőnyegtől otthon a hálóban, a nappaliban, a gardóbban.

Miért szeretjük annyira a shaggy padlószőnyeget?

A shaggy padlószőnyeg fantasztikusan jól néz ki! A helyiséget maximálisan otthonossá teszi, s nem mellesleg elképesztően stílusos is. Szépsége mellett teljesen praktikus is, hiszen padlófűtés mellett is használható. Télen pedig a finom puha és meleg érzésétől nincs jobb érzés. Nem véletlen a népszerűsége.