Hasznos tények és érdekességek az ózonról

Egy új tanulmány szerint az ózontisztító rendszerek hatékonyak lehetnek az e. coli és a listeria baktériumok egységeinek eltávolításában a kemény felületekről. Az ózon, amely a légkörben természetesen található, mechanikusan létrehozható a villamos energia és az oxigén kölcsönhatása révén.

Katt ide és olvasson el mindent az ózonról! További hasznos tények és érdekességek az ózonról weboldalunkon olvashatók. A létrehozás után infúzióval vizes ózon képződik, amelyet beleöntenek egy permetezőgépbe, vagy közvetlenül egy vizes ózonrendszerrel adagolnak. Magáncélú alkalmazásokhoz, például otthoni használatra, az ózon gyakran elsősorban a magánlakásokban lévő levegő tisztítására és frissítésére és/vagy a víz tisztításához szükséges. Ugyancsak felhasználható az otthonokban található baktériumok és gombák számának csökkentésére. Akár a zöldségeket megtisztítják, hogy eltávolítsák a penészt és az egészségtelen rovarírtószereket is. A legfontosabb, hogy oxigenizálnak és oxidálnak. Az ózon olyan molekula, amely nagyon hatékonyan reagál és kiküszöböli az erős szagokat és a levegőben lévő vegyszereket. Az ózonnak természetesen nagyon friss illata van, hasonló a „ropogós” illatú légfrissítő illatához.

A friss illat és a kellemetlen szagok hatékony eltávolítása révén az ózon sok fogyasztó számára vonzó, mint légtisztító vegyszer/eszköz. Az ózonnal tehát a legtöbb szagot meg lehet szüntetni és felhasználható akár hotelekben és éttermekben is fertőtlenítésre, valamint a kellemetlen szagok eltávolítására, hiszen ha egy étteremben kellemetlen szagokat éreznek, akkor az az étterem sajnos sokáig nem lesz sikeres, és ez vonatkozik a hotelekre is. Az ózonos fertőtelnítés otthonában is előnyös lehet, ha a cigarettaszagot szeretné megszüntetni, vagy csak egy szimpla fertőtlenítésre vágyik a levegő tisztítása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?