Hagyományos levendula ültetvény Pannonhalmán

Egy virágzó levendula ültetvény csodálatos látványt nyújt az oda érkezőknek, a varázslatos illatáradatról nem is beszélve. A levendula egy igazán különleges növény, melynek számos jótékony oldalát ismerjük.

Levendula legismertebb fajtája a lila virágú, melyet Magyarországon is egyre jobban keresnek és megkedvelnek. A levendula a Földközi-tenger térségéből származik. Mára már Magyarországon is nagy kultusza van a levendulatermesztésnek, melyet még 1920-ban kezdtek el Tihanyban. Nagyon sok fajtáját különböztethetünk meg, melyek között megtalálhatóak fehér, illetve világos lila, és egész sötétlila árnyalatú is virággal rendelkező fajták is. A több, mint 30 fajta levendula közül,  csak 3 használható fel a gyógyászatban, illetve az élelmiszeriparban. Manapság egyre több kozmetikai termékben megtalálható, illetve ételekben, amely cseppet sem meglepő, hiszen számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. A legismertebb jótékony hatása, hogy nyugtatóan hat a szervezetre. Ám ez mellett még stressz oldó és alvászavarok esetén is nagyon hatásos lehet.

Felhasználhatjuk teaként, illóolajként, fürdővízben, vagy párologtatva is. Ráadásul még a kártevők ellen is nagyon hatásos lehet, hiszen az intenzív illatának köszönhetően nagyon nagy szeretettel ültetik kényes növények mellé, ugyanis így minden kártevőt távol tart. Továbbá használják még pl. ruhás szekrényekben, hiszen a molyokat is távol tartja. Amennyiben Ön is szeretne a kertjébe illatozó levendula bokrokat, melynek a virágát számtalan módon felhasználhatja, akkor keressen fel bennünket a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva, ahol minden további információt megtudhat. Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen mi mindig állunk a rendelkezésére.

Vélemény, hozzászólás?