Gyurmák – a gyerekek kedvenc szórakozása

Gyurma – ez a gyerekkori kedvenc, amelyet minden szülő szeret (és egyben utál a rendetlenség miatt). Ezt a modellező agyagot eredetileg tapétatisztítónak készítették az 1930-as években, de az 1950-es években újjászületett oktatási játékként. A gyurma tökéletes játék minden korosztály számára, mert nem mérgező és újra felhasználható.

Gyurmák széles választéka várja a jatek-webaruhaz.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, nézzen be ide és megtalálhatja a teljes készletet. Miközben gyermekei gyurmát formáznak, valójában erőt gyűjtenek apró kezükben. A csikorgás, gurítás, lapítás és egyebek segítségével gyermekei olyan izmokat fejleszthetnek ki, amelyek a jövőben hasznos finommotoros mozgásokhoz szükségesek, mint például a ceruzatartás vagy az olló használata. Akárcsak az időnként előhúzott, összenyomódó stresszlabda, a gyurma összenyomása is nagyszerűen segít megnyugtatni a gyerekeket. Az agyaggal való játék segíthet enyhíteni a feszültséget, felszabadítani a felesleges energiát, javítani a fókuszt és kifejezni érzelmeit. Ha gyermeke stresszesnek érzi magát, ültesse le egy tál gyurmával, és nézze meg, ahogy aggodalmai elmúlnak. Nem számít, hány színe van, gyermekei korlátlan számú alkotást készíthetnek gyurmából. A semmiből származó tárgyak létrehozása arra ösztönzi a gyerekeket, hogy kiterjesszék a képzeletüket, és új és innovatív módon gondolkodjanak.

A gyurma mellett valószínűleg különféle anyagokat és eszközöket vett, például sodrófákat és formaszaggatókat. Ezek a különféle méretű eszközök fejlesztik gyermeke szem-kéz koordinációját azáltal, hogy arra kényszerítik őket, hogy az anyagokat elképzeléseiknek megfelelően manipulálják. Ha gyermeke más gyerekekkel vagy akár felnőttekkel dolgozik, miközben gyurmával játszik, ez nagyszerű gyakorlat a közösségi környezetben. További részletekért és rendelésért megéri benézni a jatek-webaruhaz.hu weboldalra.