Gázmunkálatok házilag – életveszélyes vállalkozás!

Szerencsére ma már ritkán hallani gázszivárgásról, de ha mégis észlelne effajta problémát, esetleg egyéb gázzal kapcsolatos gondja akad, arra kérjük ne kezdjen magánakcióba, hanem hívjon szakértőt.

A gázszivárgással kapcsolatos bővebb információkért kattintson ide. A gázszivárgás elkerülése érdekében, érdemes a fűtésszezon előtt leellenőriztetni a vezetékeket, valamint a gázkazánt. A legfőbb a biztonság, így azt javasoljuk, ne hanyagolja ezt el, hisz ezzel az esetleges szivárgások még időben kiderülnek, valamint mivel ilyenkor még a szerelők sincsenek annyira leterhelve munkával, sokkal előbb rá tudnak nézni a gázkazánra, valamint a vezetékekre. Ha esetleg Ön észlelne valamiféle problémát, véletlenül se kezdjen bármiféle partizánakcióba, hisz ezzel veszélyezteti saját életét, arról nem is beszélve, hogy ez családjára is igaz. Az interneten látott ötletek, praktikák közel sem érnek fel egy szakképesítéssel, így nem érdemes önkezüleg javításba kezdeni. Ha gázszivárgásról szóló hírt hallunk a tv – ben vagy az újságban effajta hírt olvasunk, szinte biztos, hogy az eset halállal végződik.

Vannak ugyan háztáji munkák, melyeket autodidakta módon meg lehet tanulni, azonban a gázszerelés nem tartozik ezek közé. Gázszivárgással kapcsolatos esetek sokszor végződnek robbanással, azonban nem ez az egyetlen veszély, ami ilyen esetben leselkedik az ott lakókra. Egy zárt helyiségben a gázszivárgás könnyen fulladáshoz vezethet, így fontos, hogy mielőbb megoldás történjen az ügyben. Nagyon fontos gázszivárgás esetén az azonnali telefonos segítségkérés, a gáz elzárása, az ablakok kitárása, valamint a lakás mielőbbi elhagyása. Mivel egy színtelen és szagtalan vegyületről van szó, nagyon nehéz észlelni, emiatt igazán veszélyes.

Vélemény, hozzászólás?