Franciaország síparadicsomai

Franciaország síparadicsomai között olyan fantasztikus síközpontok találhatók, amelyek szinte egész Európában egyedülállónak számítanak. Az Alpok csodálatos természeti adottságainak köszönhetően az itteni pályák kihívást tartogatnak a legprofibb sízőknek is, de természetesen a kezdők is megtalálhatják azokat a pályaszakaszokat, ahol elsajátíthatják a sízés művészetét.

Franciaország síparadicsom nagyhatalom; mintegy 30 olyan síközponttal rendelkezik, amelynek pályahossza eléri a 100 kilométert! A Símax Utazási Iroda a legjobb és méltán legnépszerűbb pályákra szervez utazást; egyre több magyarországi síző fedezi fel a francia pályák lehetőségeit. Szerencsére ma már könnyedén eljuthatunk oda, így nehézségektől mentes fantasztikus téli élmény vár ránk. A pályák minősége a svájci és az osztrák síközpontok minőségével vetekszik, alapvető különbséget egyes síparadicsomok tekintetében a méret jelent.

A francia síközpontok pályaszakaszai sok esetben olyan tekintélyes mérettel rendelkeznek, ami kivételes lehetőséget jelent a kezdők, a haladók és a profik számára is. Mint ismeretes, a kezdők számára kijelölt pályákat kék zászlóval jelölik. Ezek általában tökéletesen alkalmasak a gyakorlásra, de a nagyobb pályák esetében elég változatosak ahhoz, hogy a kevés gyakorlattal rendelkező sízők kihívásra találjanak. A piros szakaszok a haladó szinttel rendelkező sízők számára szolgálnak; nagyon sok síközpont esetében ilyen pályából van a legtöbb; ezek élvezetesek a némi rutinnal rendelkező, de a gyakorlottabb sízők számára is. A profik számára a fekete zászlós pályák jelentenek kihívást; fontos megjegyezni, hogy ezeket a szakaszokat csak azoknak ajánlják, akik már kellő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek a sízés terén. Egy-egy meggondolatlan túlvállalás sajnos balesethez is vezethet, ezért mindig tisztában kell lenni a képességeinkkel és tudnunk kell, hogy a sízés nem veszélytelen sport.

Vélemény, hozzászólás?