Esővíz gyűjtés minőségi csapadékvíz gyűjtő tartályban

Az esővíz hasznosítása már nagyapáink korában is nagy népszerűségnek örvendett, tehát nem számít újkeletű dolognak. Az esővíz gyűjtésnek számos előnye van, azonban nem szabad elfelejteni, hogy nagyon nem mindegy, hogy a csapadékvíz mibe van összegyűjtve.

Csapadékvíz gyűjtő tartály gyanánt bármi megteszi, legalábbis sokan ezt gondolják. Ez azonban egyáltalán nincs így. Ráadásul egy minőségi csapadék gyűjtő tartály egyáltalán nem drága és nem is jár különösebb macerával beszerzése. A meleg, nyári időszakban különösen jól jön, ha az összegyűjtött vizet el lehet használni, például öntözésre. A vezetékes víz csapadékvíz általi kiváltása igazán gazdaságos megoldás, így a vízszámla csökkentése is kiváló megvalósítható általa. Erre egyre több háztulajdonos kezd rádöbbenni és gyűjteni a csapadékvizet. Az esővíz felhasználásával a vezetékes víz harmincöt-hatvan százaléka megspórolható. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem szeretnének pénzt kiadni a csapadák gyűjtő tartályra, így ehelyett vödröket és hordókat használnak.

A vödrök, hordók és egyéb csapadék összegyűjtésre használt eszközök esetében az a probléma, hogy a benne lévő víz könnyen bealgásodik. A tetőfelület szennyezettsége miatt ugyanis a hordóba kerülve a víz előbb-utóbb el kezd algásodni. Ennek elkerülése érdekében célszerűminőségi csapadék gyűjtő tartályt vásárolni, illetve esővíz szűrőt hozzá, amelynek köszönhetően a probléma megoldódik. Lényeges tehát, hogy kifejezetten a csapadék gyűjtésre kialakított csapadék gyűjtő tartályt alkalmazzon az esővíz összegyűjtésére! Ha az esőgyűjtés kapcsán szeretne még több információt megtudni, illetve megtekintené a minőségi kellékeket, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a sunikft.hu webáruházba!