Egy nagyobb méretű flaska sokszor hasznos lehet

Egy elegáns laposüveg sokszor jó szolgálatot tehet, ám amikor saját magunknak, netán ajándékba vásárolunk egyet, akkor a legtöbb esetben a hagyományos méret és kivitel mellett tesszük le a voksunkat. Ez érthető, hiszen szeretünk biztosra menni, ugyanakkor megesik, hogy szerencsésebb, ha egy különlegesebb példányra esik a választásunk.

A nagyobb méretű flaska persze nem igazán alkalmas a zsebben hordásra, sőt, még a kisebb táskákban sem fér el. Amennyiben jellemzően ez a cél, vagyis gyakorta tartanánk magunknál azt, akkor inkább a szokványos kiszerelés mellett döntsünk. Ugyanakkor sokaknál csak baráti összejöveteleken, vagy nagyobb ünnepségeken kerül elő a flaska, így viszont az űrtartalom nagyon is fontos szempont lehet. Ilyen esetben a legbölcsebb, ha az óriási darabok valamelyikét vesszük meg, tudniillik így biztosan nem ürül ki az idő előtt. Ugyancsak kiváló választás a több literes kiszerelés, amikor ajándéknak szánjuk, főképp, ha jeles alkalmakról van szó, mint amilyen egy legénybúcsú, vagy egy 18. születésnap.

Ezzel együtt arról sem szabad megfeledkeznünk, miszerint a flaska a gravírozástól válik igazán egyedivé. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne jó ötlet egy különlegesebb darab mellett határozni, hiszen a matt fekete, vagy épp a nyomott mintával ellátott modellek már önmagukban is vonzzák a tekintetet. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a gravírozástól válik valóban testreszabottá a flaska, ráadásul a feliratozásnak gyakorlati haszna is van. Tudniillik amennyiben rákerül egy név, vagy egy szívhez szóló idézet, akkor szinte biztosan kizárt, miszerint véletlenül összecseréljük valaki más laposüvegével, ráadásul ha netán elhagynánk, úgy jóval nagyobb eséllyel tudják majd beazonosítani, kihez is tartozik a flaska. Ezért aztán feltétlenül érdemes élni a gravíroztatás adta lehetőséggel.