Duguláselhárítás fontos lépései

Dugulás gyakorlatilag bármilyen lefolyóban történhet a lakásban. A dugulás nem csak azzal jár, hogy a lefolyó használhatatlan lesz egy időre, hanem a baktériumok is elszaporodnak, ami egyáltalán nem higiénikus. Éppen ezért fontos, hogy a dugulás minél előbb meg legyen szüntetve.

A duguláselhárítás fontosabb lépéseiről ide kattintva tudhat meg több információt! Ha a mosogatóból lassabban folyik le a víz a megszokottnál, az egyértelmű jele, hogy a lefolyóban kezd eltömődni, vagyis csak idő kérdése, hogy mikor következik be a baj. Nagy valószínűséggel a lefolyócső egy távolabbi pontja szűkült be, ami azt jelenti, hogy dugulás esetén sokkal nehezebb lesz elhárítani a problémát. Szintén nyugtalanító, amikor egyszer minden rendben, máskor pedig alig megy le a víz. Ezek az impulzusszerű váltakozások is előre jelezhetik a dugulás bekövetkeztét. A wc-ben gyakran tapasztalhatunk ilyen problémát, ott akár az is előfordulhat, hogy sima víz esetén könnyen távozik a víz, azonban, amint komolyabb terhelés éri, mint például wc papír, a tartalom már jóval nehezebben, akadozva távozik.

Abban az esetben, ha a víz nehézkesen ugyan, de még távozik, akkor még szerencsések vagyunk, hisz még lehet tenni ellene, hogy a lefolyó teljesen elduguljon. Alkalmazhatunk vegyszereket is, ezeknél viszont fontos, hogy használjon védőfelszerelést, tehát gumikesztyűt és védőszemüveget. Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy a vegyszereket ne vegyítsük egymással, mivel egymással elegyedve mérgező hatásúak lehetnek. Ha nem akar veszélyes vegyszereket használni, akkor otthoni praktikákat is ki lehet próbálni, például kólát, mely a benne lévő foszforsav által kiválóan oldja a szennyeződéseket. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?