Bőrönd vásárlás, utazás – mire kell figyelni?

Belföldi és külföldi utazás, nyaralás, wellness hétvége, a bőrönd nem hiányozhat akkor, amikor legalább egy éjszakát otthonunktól távol töltünk. A tökéletes bőrönd jócskán megkönnyíti az utazásainkat, egy nagy bőröndbe pedig akár az egész család számára is elpakolhatjuk azokat a holmikat, melyekre szükség lesz a nyaralás és kirándulás során.

Bőrönd többféle típusban és méretben kapható, ezért nem mindegy, milyet veszünk belőlük.

Mire kell figyelni, amikor bőröndöket szeretnénk beszerezni a legújabb utazásainkhoz?

Az elsődleges szempont a bőrönd mérete. Az, hogy mekkorát vegyünk, attól függ, hogy egyedül pakolunk bele, vagy nagycsaládostól és függ attól, hány napra fogunk utazni. A kisméretű bőrönd (55 x 40 x 20 cm) egy személynek egy hétvégére elegendő pakolótérrel rendelkezik. A közepes bőrönd (65 x 45 x 25 cm) már két embernek elég egy hosszú hétvégére is, de talán egy könnyed nyári ruhás, egyhetes nyaraláshoz is. A nagyméretű bőrönd (75 x 45 x 30 cm) pedig már egy négytagú családnak is megfelelő, pár napra.

A méret után sokunknak nagyon fontos a bőrönd színe és a bőrönd anyaga. Férfias fekete bőrönd, vagy unisex, esetleg igazán nőies rózsaszín bőrönd az, ami rabul ejti szívünket és örömmel utazunk vele, nagyon egyéni. Az unisex színek azért jók, mert a családtagok közösen használhatják.

Következő szubjektív kritérium a bőrönd anyaga. Kemény fedeles, vagy puha bőrönd, szintén személye válogatja. Mindkettőnek előnyei és hátrányai is vannak. A puha fedeles bőrönd előnye, hogy átázhat, ellentétben az ABS bőrönddel, de az ABS bőrönd eltörhet, a poliészter bőröndöt ez a veszély már nem fenyegeti. Ebben az esetben hallgassunk a szívünkre is és az eszünkre is és olyat válasszunk, ami a saját használatunkhoz leginkább praktikus.

Bőrönd
Bőrönd

A kerekek számát és minőségét is szemügyre kell venni. Sokan szeretik a 2 kerekű bőröndöket, de egyre több az eladás a spinner kerekes, vagyis 4 kerekes bőröndökből. Ez utóbbi sokkal kényelmesebb, bármerre is vigyenek az útjaink. Városi körutazás, vagy vidéki kikapcsolódás, minden terepen megállja a helyét. A gyakran utazó kalandorok válasszanak 4 kerekű keményfedeles bőröndöt, ami sosem hagyja cserben őket. Eshet eső, hó, lehet fagy és kánikula, egy erős ABS bőrönd elkísér a világon bárhová.

A maximális helykihasználás tanulható. Minél többet utazol, annál okosabban pakolsz majd és rájössz, hogyan kell sok ruhát kis helyen tárolni a bőröndben. Például a cipőbe beleteheted a zoknikat, neszeszerből pedig csak utazó kiszerelést viszel magaddal.

Szerezz be egy jó minőségű bőröndöt és láss meg minél több szépséget a világból!