Biztonsági kamera rendszer fontosága napjainkban

Sajnos a 21. század azt hozta számunkra, hogy lassan nem engedhetjük meg magunknak azt a szabadságot, hogy ne legyen bekamerázva az egész otthonunk, a kertünk, vagy éppen a nyaralónk. A betörések és bűnözések száma napról, napra növekszik.

A biztonsági kamera rendszer kiépítése valójában egy védelem a családunk, és vagyon tárgyaink részére. Abban az esetben, ha elhatározzuk magunkat, hogy befektettünk a biztonsági rendszerbe forduljon a PartnerTech Kft-hez. Efajta nagyobb döntés meghozatala előtt érdemes jól körbe néznünk a boltok kínálatában és segítséget kérni egy szakembertől. Ma már számtalan fajta kamera rendszer közül válogathatunk. Legfontosabb szempont a kamerák választásánál a láthatósági viszonyok, és a megfigyelési területtől függ. Három alapvető rendszerre bonthatjuk: analóg kamerák, HD-TVI és Analóg HD, vagy az IP kamerák. Ezek általában a rögzítés formájában térnek el.

Több kivitel közül válogathatunk: a Box kamerák, talán a legelterjedtebb típus, melyek elsőnek jelentek meg. Külső és belső használatra is alkalmasak. A Dome kamerák szintén elterjedtek, nagyon sok méretben kaphatóak. Éjjel és nappal is használhatóak. A Speed dome kamerák abban térnek el az előzőtől, hogy előre programozott tengelyen képesek pásztázni. Ez a modell elég drágának viszonyul. A rejtett kamerák általában fix pontra vannak pozicionálva, használatuk rendkívül szigorú szabályozás szerint történik. Az IR kamera, nem kifejezetten térfigyelő kamerák, inkább éjjellátásra ajánlják. Kültéri és beltéri használatra is alkalmas, bármilyen formában beszerezhetőek. Az IP kamerák az előzőekhez képest már maga egy komplett megfigyelő rendszer. Egy belső szoftver segítségével, rögtön tovább tudja küldeni az internet segítségével a rögzített adatokat.

Vélemény, hozzászólás?